Your are here: Home // Archives for February, 2008

Innovation Towards Sociatel Well Being and Wealth Creation!

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, "script", "facebook-jssdk")); dear all.. assalamualaikum dan salam sejahtera.. lamanye... 
Tags:

Sambungan Sejarah

ok la..dah lama sgt berenti..kepada yg kasi komen..time kasih. gamba2 lain pasni akan kite try uploadkan kasi clear.. hopefully d support tak kan hilang..tq..tq.. cite pasal sejarah , kite sambung skit. pada tahun 1100, bijik manik yg lebih kenit di jahitkan pada kebanyakan item untuk aktiviti keagamaan. Bermula dari tahun 1200 sehingga 1300, manik2 mula disulam pada pakaian. Sejak... 

Bermulanya sejarah sulaman..

Hari ni kite cite skit pasal sejarah seni menyulam ni.. Teknik sulaman dan seni jahitan serta kebanyakn fiber dipercayai berasal dari negara Timur dan Timur Tengah. Dahulukala, kaum primitif menyedari kaedah menjait yang dulu2 digunakan untuk menyambung kulit binatang boleh dipertingkatkan dan diperindahkan dengan seni menjahit. Tahun 1964, fosil seorang pemburu sejenis reptilia... 

Lagi Design

Salam. Ni ade lagi skit…gamba2 baju yg dah siap dijahit untuk dikongsi bersama-sama. Yang kat bawah ni baju adik. Recently jahit masa lepas raya. Untuk baju adik ni kite gabungkan teknik tali air, rose bud ngan slanting. Daun tu kite pakai teknik tali air. tambahkan wane pink skit..kasi highlight kat situ. Untuk ros bud tu, tgh bunge kite jaitkan teknik 3 serangkai.  Pastu... 

Raya 07

Ini design dekat hujung tangan baju kurung kite.. free style design Ini baju anak kite – Madihah. Name design pun dia yg kasi. “Ibu..cam daisy flower“, so I decided to name it “Sparkling Daisy” Ini baju customer – kebaya merah bersulam kerawang. Name xde.. nanti kite upload lagi..  Read More →

Selamat Datang

Salam perkenalan… Objektif utama terhasilnya blog teknik sulaman ini adalah untuk berkongsi ilmu pengetahuan tentang teknik-teknik sulaman dikalangan tenaga pengajar/pereka fesyen/tukang jahit/artis/Beaders dengan mereka yang berminat dalam bidang sulaman manik & labuci ini tidak kira status, darjat ataupun jantina. (Termasuk le saya ni  ). Hopefully, makin ramai... 
Designed by ImassBeads. Powered by WordPress.