Your are here: Home // Archives for April, 2008

Leher Baju Kurung – ver 2

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, "script", "facebook-jssdk")); Kali ni kitetgk camne nak buat dia nye pelapik... 

Leher Baju Kurung – The traditional way

Salam to all, Kali ni kite belaja camne nak tebuk leher baju kurung plak. Firstly nak remind.¬†Kena buat tanda di bahagian leher (gunting skit je. Kalau lupe please refer previous cite). lepas tu amik sekeping kertas, tak kisah le surat kaba lama ke, kertas majong ke, kertas A4 ke…janji kite bley potong nanti. Ni kira buat polar utk leher baju le. Refer gamba bawah. Letakkan... 

Latest Beading Project – W.I.P

Kali ni dpt kite sharekan my latest beading projects. Semuanya WIP lagi tapi kite uploadkan gamba2. Ok..utk design yg ini, bahagian leher, kite pakai teknik ‘jejari lipan’ kemudian buat manik tabur. Bahagian tgh leher tu jahitkan bunga dr labuci bentuk¬† bujur dan tepek pearl kat tengah. Then jahitkan juntaian2 batang ijau kat tepi2 tu dengan teknik free style…... 
Designed by ImassBeads. Powered by WordPress.