Your are here: Home // Archives for June, 2008

Rekaan WS & Jelujur – Sample from Beaders

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, "script", "facebook-jssdk")); Assalamualaikum.. Nak tgk lagi sample2 rekaan... 

Teknik 2: Jelujur (Running Stich)

assalamualaikum Ini teknik no 2 yang dikenali sebagai ‘Jelujur’ atau ‘Running Stich‘. Teknik ni bley kite aplly kan dengan penggunaan 1 manik, 2 manik atau 3 manik. Terlampau banyak bilangan manik, sulaman kite jadi tak kemas dan tak sesuai diadaptasikan dlm penggunaan ‘teknik jelujur’ ni. Kalau nak bilangan manik yg banyak dan bersambungan (antara... 

Lesson 1: Manik Bersayap (Wings of Sequince)v2

Lesson 1: Manik Bersayap (Wings of Sequince)v2
Ok kite sambung skit…refer gamba2 yg tersenarai kat bwh ni… Ini gamba utk langkah 6: (sorry le ek…aritu tak dpt nak download, network off dah blocked) As what kite mention dlm lesson 1, untuk Langkah 6, kene le draftkan dulu corak/lakaran yg kite nak. cthnye, kalau nak buat bunga dr teknik ni – Manik Bersayap, kene le lukiskan bulatan supaya bila nak start... 

Latest News

dear all, assalamualaikum.. sorry dah lama tak dpt nak update blog. Network kat ofis dah blocked semua kemasukan blog. so tak dpt le nak view blog kite dan blog2 beaders yg lain. ..hampa tol.. actually kite dah siapkan gamba2 antara rekaan yg dpt kite cipta hasil dr teknik labuci bersayap. tapi sedih laa.. tak dpt nak uploadkan dulu.. sebb connection kat rumah manjang putus2, laptop... 
Tags:
Designed by ImassBeads. Powered by WordPress.