Your are here: Home // Archives for July, 2008

WANTED: MOMS & KIDS @ COTTON FANS

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, "script", "facebook-jssdk")); Assalamu’alaikum Kepada beaders/ surffers/... 

Con’t – The Traditional Way of Measuring Baju Kurung

Assalamua’laikum To all seni jahitan/ beading fans, Sorry, rupenye cikgu pun tak abis sesi pengajaran lagi. BETUL LUPE Ler.. So kali ni tebus balik and its a continuation from last post! Lepas kite amik ukuran baju + tebuk lubang leher, kite sambung dgn cara amik pesak, kekek + ukuran tgn. Untuk itu refer gamba bwh. 1.Cara amik ukuran tgn Step 1: Letakkan jari telunjuk kat... 

Cara Jahit Manik Tabur

As requested by ROS and to all beading fans.. Specially brought to you by ME@imass! Sebelum mula ape2, pastikan peralatan + manik2 (mandatory) telah tersedia. (masa ni time lunch kat ofis. curi masa skit, sebelah tgn pegang baju sebelah lagi tangkap gamba – khas utk semua. Pesanan penaja: abaikan bground meja yg tgh berselerak) Step 1: Seperti biasa buatkan  Read More →

Excerpts from My Sifu

Salam to all beaders & beading fans.. Just to share some excerpts from My SIFU - a former beauty queen (first runner up in the Miss Malaysia Central 1987 pageant). “There is magic to be  Read More →

Project Raya 2008: Baju Kurung Cotton

Assalamua’laikum Agak lama tak masuk blog. Cerita nya banyak nak tulis tapi tak sempat nak kongsi bersama. 2 minggu ni mmg sibuk kat off sebb tgh buat Mid Term Review 2008 for group performance. balik pun dah mlm..sian anak2. Lama tak dpt bermesra ngan ibunya. Ape nak buat, dah kerjaaaaa… kene le si hubby memahami.. tapi kadang kala tu ade gak time bermasam muka..biasalah... 
Designed by ImassBeads. Powered by WordPress.