Your are here: Home // Archives for August, 2008

Announcement: New Cotton Fabric On d Move!

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, "script", "facebook-jssdk")); Morning to all W/pun x start posa lagi tp... 

Contoh: SENI TIKAM 1: JAHITAN KARIPAP @ KERANG

Contoh: SENI TIKAM 1: JAHITAN KARIPAP @ KERANG
Salam semua.. Dah tgk teknik2 nya, kali ni kite tgk plak contoh2 nye. Untuk pengetahuan, seni ni ade yang kasi name lain – kerang. Sebb bila sekilas pandang nampak cam kerang pun ade jugak. Ye la.. lain┬átmpat lain org,┬álain panggilannye. Tapi yang nyata, itulah teknik2 atau cara2nye. Further sharing skit yea.. teknik ni sebenarnya (thro my own practice ngan xperience ek)... 

Kes Pecah Kete!!!

Salam semua, Minggu ni minggu yg paling banyak rintangan, banyak tol ujian dr DIA. Dah le aritu, anak2 demam, pastu diri sndiri lak demam. Tambah lak dpt berita kene beku promotion utk taun ni, ye le cost cutting lah katekan, aiiii… abis demam baru nak spare time ngan anak2 sepanjang cuti skolah ni, kene uji lak ngan kes pecah kete. Apalagi, tepuk dahi urut dada le jawapnye!... 

PEMBERITAHUAN: MASALAH TEKNIKAL

Dear all, Kepada BE fans yg tidak dpt masuk atau view the entries/ comments posted ealier, harap bersabar. Pihak ‘admin’ sedang berusaha utk memperbaiki ape jua masalah teknikal yg melanda. Walaubagaimanapun, email2 kepada subcribers tetap akan diteruskan tanpa masalah. Insya allah … Harap Maklum  Read More →

SENI TIKAM 1: Jahitan Karipap

Assalamu’alaikum semua.. Akhirnya, after all d hurdle, dpt le kite upload all the pics. So kepada peminat seni tikam-menikam leher ni, bole cuba jaitan karipap ni pd baju kurung sendiri. Corak ni tak tau sape penciptanye coz it was transferred from moyang@buyut ke bonda tercinta. Later, bonda transfer ke kite pulak. So, seni ni, disebarkan kepada semua agar ianya dpt diajar... 

Lesson 3: Tali Air (Running Beads)

Salam sejahtera kepada semua.. While waiting for Seni Tikam Jahitan Karipap, kite jgn lupakan sesi belaja teknik seterusnya utk sulaman manik ni. 2 sessions, dpt ilmu pun berganda kan.. yg ptg, stay focus! Sorry for the inconsistancy of terminology. Sesape yg konfius, sorry. FYI, setakat ni utk seni sulaman manik & labuci kite dah belaja 2 teknik asas: 1. Wings of Sequins (WS)... 

Tergendala – TIKAM 1: Jahitan Karipap

Tergendala - TIKAM 1: Jahitan Karipap
Assalamualaikum.. Sorry la semua yea.. niat di hati nak start ajar seni tikam menikam leher baju kurung. Ye la, kan dah abis part aja amik measurement. So, kene sambung bab tikam menikam lak.. utk bahagian baju le.. Pasni, baru bole tunjuk kain.. Tapi, apekan daya. Tergendala kejap.. sebb DEMAM. Anak kecik – si Talhah demam, maknya pun demam. Nasib le si bapak ngan si kakak... 

Blog Senijahitan Siap DiUpgrade

Salam sejahtera pembaca sekelian. Syukur Alhamdulillah akhirnya siap juga blog ini diupgrade kepada versi wordpress terkini iaitu versi 2.6. Hampir satu jam setengah saya menyiapkan proses upgrade ini tanpa sebarang masalah yang kritikal. Emm…bagaimana dengan anda yang menggunakan sistem wordpress untuk blog anda. Dah upgrade ke? Maybe dah kot saya jer yang baru nak upgrade... 
Designed by ImassBeads. Powered by WordPress.