Your are here: Home // Archives for March, 2009

Beaded Hair Accesories: Koleksi MADIHAH(1)

Beaded Hair Accesories: Koleksi MADIHAH(1)
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, "script", "facebook-jssdk")); Salam to all.. Sebelum preview latest beading... 

JAHITAN MANIK & LABUCI: DESIGN UTK EIRA

JAHITAN MANIK & LABUCI: DESIGN UTK EIRA
Assalamualaikum, Hari ni dah masuk ari ke-6 arwah k.julie meninggalkan kiteorg semua. Suasana kat ofis masih lagi dlm keadaan berkabung. It’s getting better. Tapi, sesekali teringat tu, syahdu… Dengan arwah, kite x sempat nak hasilkan sulaman manik untuk dia. Oleh itu, kite akan cuba sedaya upaya utk tidak menghampakan peminat2 dunia BE yang sentiasa mendambakan rekaan-rekaan... 

BE dan Arwah K.Julie

Camne nak start tulis ni? Tangan terhenti seketika bila melihat tajuk yang baru je kite taip tadi. Airmata bergenang dan ati terasa sebak. Ingatan pada arwah k.julie yang sememangnye berminat dengan BE ni, terus menjelma. Untuk pengetahuan, kite baru je kehilangan teman sepejabat yang rapat dengan kite sejak kite ditukarkan ke bahagian perancangan strategik ni. Masuk 4 tahun bergelumang... 

Beads Embroidery (BE): Sequin Talk!

Beads Embroidery (BE): Sequin Talk!
Assalamualaikum.. Title above refers. So, ape dia ‘sequin’?Sequin adalah sejenis manik yang berbentuk seperti disk yang digunakan dalam rekaan. Sequin sering didapati pelbagai bentuk, jenis, saiz dan color sequins. Kebanyakan sequin digunakan secara meluasnye dalam pakaian, aksesori, beg dan pelbagai jenis aksesori wanita yang lain-lain. Sequin yang terdapat pada masa... 

Aksesori: Sepit Rambut Bermanik

Aksesori: Sepit Rambut Bermanik
Assalamualaikum, Kali ni masih lagi dalam skop ‘beading’ tapi lebih kepada aksesori rambut utk budak2. Kite mmg suka aksesori yang bermanik2 ni. Kalau pegi kat kedai aksesori BONITA, sepit rambut yang ditatahi manik dan stone biasa je dah berharga dalam range RM 9.90 – RM 19.90. Kira mahal la. Kalau buat sendiri rasa lebih puas sebb dari kerja tangan sendirikan.... 

Video Seni Tikaman Leher Siri 1 & 2 : Jahitan Karipap

Salam semua.. Setelah sekian lama, barulah dpt kite letakkan video seni tikaman leher atau seni kekemasan untuk leher baju kurung ni.  Mende2 teknikal ni kene godek dan fahami structure dan keperluan sistemnye dulu. Bukan bole main attach je camtu. Videonye plak, kite amik dri taun lepas. Cuma x berkesempatan untuk diedit. Nasib ade hubby yang tolong. Alhamdulillah.. So kepada... 

Kelas Sulaman Manik & Labuci 2009(1)

Kelas Sulaman Manik & Labuci 2009(1)
Assalamualaikum semua.. Lately bz skit ngan keje2 kat ofis, jadi x dpt nak luangkan masa sgt utk penulisan pelajaran percuma dan update anything on blog. So, kepada yg dah subcribed tu jgn risau. Pelajaran percuma masih lagi diteruskan cuma lepas ni mungkin akan di ubah skit formatnye. Kalau sekarang, email2 akan dihantar oleh sistem tapi untuk peningkatan perkhidmatan pelajaran... 
Designed by ImassBeads. Powered by WordPress.