Your are here: Home // Archives for July, 2010

Sulaman Manik Labuci: Design with Filigree

Sulaman Manik Labuci: Design with Filigree
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, "script", "facebook-jssdk")); Salam & greetings to all, Terlalu luas... 

Sulaman Manik Labuci: Update Cerita Kelas RekaanCrumble

Sulaman Manik Labuci: Update Cerita Kelas RekaanCrumble
Seperti yg berlangsung on 17-18 July lepas, while bawa mak balik kg jenguk rumah, kite amik kesempatan utk buat kelas secara tertutup bagi yg nak belajar asas dan rekaan crumble. Bilangan x menjadi satu kemestian as ini adalah aktiviti sambil menyelam minum air. Janji, niat nk berkongsi ilmu telah dipenuhi.. So, kelas rekaan crumble yg mana kite ade sebut spt dlm posting sebelum... 

Sidetrack BE: Persidangan Media Sosial & Blogger 2010

As salam to all.. Terpanggil utk share lil bit of what going on for the Malaysian bloggers. Mantan PM kite, Tun Mahathir Mohamad telah membuat ucaptama beliau dlm persidangan yg diadakan julung kalinye. Taking some quote by our mantan PM.. “Kalau tidak ada kod etika, penulis blog akan menulis apa sahaja yang disukai tanpa menghiraukan sama ada ia berasaskan fakta atau tidak. “Penulis... 

Sidetrack Sulaman Manik: Jalan2 ke Jakarta-Bandung 26-29/06/2010 PART 2

Sidetrack Sulaman Manik: Jalan2 ke Jakarta-Bandung 26-29/06/2010 PART 2
Salam to all.. Yesszzzzza.. everybody! we are back for part 2. The continuation. Last post kite ade tunjukkan cerita part 1 dan kite berhenti melihat seketika contoh2 pada baju2 jubah atau fesyen muslimah yg sudah siap bersulaman manik labuci dengan teknik yang ringkas tetapi hasil yg menakjubkan. Now, kite tgk plak camne cerita nak ke Bandung..Tapi sebelum tu kene sambung cerita... 

Sulaman Manik Labuci: Update Latest Collection

Sulaman Manik Labuci: Update Latest Collection
salam sejahtera to all senijahitan.com fan’s/followers n such. Betapa kritikalnya nk baik dr selsema dan demam. Ingatkan demamnya boleh habis dlm tempoh 2 ari, But im wrong! So pelan2 jait akhirnya sempat juga siap. So inilah hasilnya. Just a simple highlight seperti yang diminta oleh pemilik baju – K.ayu. pic 1.0 Bahagian hujung tangan – kombinasi teknik selang-seli... 

Sulaman Manik Labuci: Cobaan 3D

Sulaman Manik Labuci: Cobaan 3D
Apakah yang dikatekan sebagai sulaman 3D? what is 3d beading? Salam to all.. Just a Q throw out to me, and i did some search on the net. From my understanding and personal view, whatever stiches or embroidery look alive and stands out from the surface, we can call it as “3D beading” and most of the applications + implementations are towards beads jewellery’s making. U... 

Sulaman Manik Labuci: Bunga Reben (Part 1)

Sulaman Manik Labuci: Bunga Reben (Part 1)
Kraf lama yang tetiba terlintas di fikiran! Salam to all, Ni semua kes si madihah, my lovely daughther – menunjukkan bintang2 yang dibuat pakai kertas? Ingat x? Dulu suatu ketika, zaman cite/drama korea/hong kong melanda, semua org sibuk buat ‘the lucky stars”, burung jenjang – the dream cather.. tu yg suddenly terpanggil untuk mengimbas kraf2 yang sempoi... 

Sidetrack Sulaman Manik: Jalan2 ke Jakarta-Bandung 26-29/06/2010 PART 1

Sidetrack Sulaman Manik: Jalan2 ke Jakarta-Bandung 26-29/06/2010 PART 1
As salam semua.. Firstly, mohon kemaafan kpd yg ade text, call, pm or email kite pada tarikh kat atas coz ade yg dapat kite terima dan ade yg x. Roaming sometimes dapat, dan kadang2 tetiba je senyap. Hubby pun x dpt nk reach out. But anyway, kite dah try to answer all. Sekiranya masih ade yg tertinggal, pls sms or email me back ye.. Tanggal 26 June yang lepas, kami berempat (mak,... 

SULAMAN MANIK & LABUCI: MAP UTK KELAS 4 JULY 2010

SULAMAN MANIK & LABUCI: MAP UTK KELAS 4 JULY 2010
Dear all peserta, Disertakan map utk ke lokasi kelas ye..kelas kali ni akan diadakan di BEADS ECETERA, kedai jualan manik yang dimiliki oleh Pn Noor Shaidah bersama rakan kongsinya. Tukar angin ke wangsa maju. Somemore, nak menolong sesama bangsa mempromosikan kedainya. Shaidah dan rakan kongsi lebih kepada BEADS JEWELLARY.  1St time dia kontek, terpanggil untuk menolong, ye la... 
Designed by ImassBeads. Powered by WordPress.