Your are here: Home // Archives for October, 2010

Sulaman Manik Labuci: Apakah Yang Dicari dalam Menghasilkan Sulaman Manik Berkualiti?

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, "script", "facebook-jssdk")); As salam & greetings, You all suka x sulaman... 

Sulaman Manik Labuci: Beza Penggunaan Material & Rekaan

Sulaman Manik Labuci: Beza Penggunaan Material & Rekaan
As salam and greetings to all.. Last n3 kite melihat kepada penggunaan kombinasi pelbagai teknik dalam menghasilkan rekaan bunga2. So, kali ni pulak kite tengok macam mana perbezaan dari segi penggunaan pelbagai bahan (material) dalam menghasilkan rekaan bunga2. As what kite concern selalu sewaktu proses menyulam belum lagi berjalan, kite worried about material ape yg sesuai dan... 

Sulaman manik labuci: Kombinasi Teknik => New Design

Sulaman manik labuci: Kombinasi Teknik => New Design
Salam semua.. Berjumpa lagi pada n3yg baru. Sebelum tu, meh kite tengok beberapa soalan favorite yang selalu ditanye semasa kelas “Saya tak kreatif, macam mana nak design?” atau “tangan keras la.., tak tau nak reka corak!” atau “Macam mana saya nak hasilkan rekaan baru?” Jawapan kite selalunya – “Setiap orang kreatif dalam cara yg... 

Sulaman Manik Labuci: ‘Opening’ Butik Impian Suri, Puchong 10.10.10

Sulaman Manik Labuci: 'Opening' Butik Impian Suri, Puchong 10.10.10
As salam & greetings to all, Lately, keje kat ofis terlampau membebankan sehingga aktiviti sulam menyulam pun jadi slow. Bila gear dah slow, mood pun tarak. Hancus..Untuk x membosankan diri sendiri, kite mem’busy’kan diri dengan aktiviti lain pulak. My cousin, k.long Ita she’s staying in Puchong. Sempena menyokong inisiatif dia untuk memberi keyakinan kepada... 

Bantu saya dan diskaun 10% di ImassBeads

Bantu saya dan diskaun 10% di ImassBeads
Salam dan selamat sejahtera, Saya off topik pada posting kali ini untuk memohon bantuan dari pembaca setia senijahitan.com. Sebuah pertandingan┬áberkaitan dgn operating┬ásystem iaitu ubuntu telah mengadakan pertandingan klik terbanyak sebagai pemenang. Saya cuma perlu paparkan imej yg bertulis perkataan “Gumuu” di blog ini seperti di atas atau sebelah kanan sidebar... 

Sulaman Manik Labuci: W.I.P Rekaan Crumble + Bunga Fabrik Sifon

Sulaman Manik Labuci: W.I.P Rekaan Crumble + Bunga Fabrik Sifon
As salam & salam sejahtera untuk semua, Still dalam demam rekaan crumble lagi. Masih ade customer yg mahukan embelishment made for their baju. Yang kite dapat kali ni its a jubah atau abaya. Tuan punya baju mahukan make over dibuat keatas jubah yg dah sedia ade beading. Jubah ni juga ditampal dgn leather cutting berbentuk bunga dan disulam mesin dengan bentuk floral. Since,... 
Designed by ImassBeads. Powered by WordPress.