You are here: Home // Rekaan // Beads Embroidery: Fans’ Output

Beads Embroidery: Fans’ Output

Salam sejahtera to all,

After a long Raya holiday, let’s share some of the beadwork done by those who particapted in the classes. Actually, i would like to share before raya, tapi memandangkan kesibukan menyiapkan baju2 tempahan manik yg sedia ade, x mengizinkan kite berbuat demikian. Sampai mak ngan adik merajuk baju x sempat bermanik. Yg sempatnye, tudung kain lycra shj bertatahkan hot fix stone. Xpe lah raya haji ade lagi kan. So kepada yg nak start menempah ngan kite tu bole le berbuat demikian.  Tarikh tutup tempahan utk raya haji terpaksa umumkan sekarang sebb nak mengelakkan dari rayuan2 yg tiba. Sehubungan itu, tarikh tutup tempahan Hari Raya AildilAdha adalah pada 30 October 2009 ye..

Back to our main story, nak share output seni jahitan manik dari tangan2 peserta kelas2 sulaman yg berlangsung kebelakangan ni. Yang rajin menghantar gamba hasil sulaman, antaranye Cikgu Murni (nama ni lekat sampai ke ari ni, senang nak ingat ye .. Kelas KL), Pn Hajah Siti (UiTM Kampus Jengka, Pahang), rohani (yg sekian lama email) dan Liza yg mengendeng datang ke rumah dan mendapatkan khidmat nasihat kombinasi kale n patern. Let’s view through..

Cikgu Murni’s: Simple & Good work! mmg sesuai utk kanak2 – design yg ceria!

sulammanik_cikgumurni1

sulammanik_cikgumurni2

yg ni sis Rohani punye: overall, nice combination of colors

manik_rohani1

manik_rohani2

manik_rohani4

Kak Hajah Siti (UiTM): kena work more on bab kekemasan – practise make perfect ye!

sulammanik_k.siti1

sulammanik_k.siti2

sulammanik_k.siti4

Liza’s from Klang: good beadwork! keep it up! (Liza dtg ke rumah nak tgk sendiri koleksi kedai-manik. Dia dtg lepas isyak dlm jam 9 sampai kol 11 memilih manik2. Sian hubby & anaknye tunggu kat luar. Suh ajak masuk x sudi, yelah rumah buruk..Nak tanye liza smula – berbaloi x all that time spent with me? heeheeee…)

liza1

liza2

liza3

liza4

liza5

Gamba2 ni semua kiriman dari diaorg dan b4 dipublish/upload for sharing kite minta permision dulu. Once granted, baru kite share. So it give credits to both parties right? Some more a free advert service for them. Bole le pengirimnye letak link n3 ni dlm blog masing (if any). Hopefully, x de le plak yg copy sejibik2 ye! Tak bagus laa…

Later.

Tags: ,

10 Responses to " Beads Embroidery: Fans’ Output "

  1. hasmabgee says:

    sye pun nk anto gmbr BE yg penah sye buat…hrp kak imas dpt publish stlh sye memberi permission..hehe..apa punya ayat la aku ni…

    Reply this comment

    Imass Reply:

    hasmabgee

    bole je share le ngan semua

    Reply this comment

  2. azizah abd aziz says:

    cantik betul design2 manik.simple dan kemas.saya suka.

    Reply this comment

    Imass Reply:

    azizah

    setakat yg mampu.. biasa je

    Reply this comment

  3. sheda says:

    k imas tolong ajar cmne nk wat manik peramid yg owg salu wat kt tngn baju tuh blehh cntik sngat!!

    Reply this comment

    Imass Reply:

    sheda

    insya allah nnti kite postkan dlm blog

    Reply this comment

  4. Liza Lias says:

    Tq Kak Imass coz published gambar manik2 yg sy buat. Berbaloi sgt dapat jumpa kak Imass. byk Ilmu berguna. pasni bole dtg umah lagi la ek..^_^ Bila tgk n3 ni betambah motivated nak buat BE. TVM.

    Reply this comment

    Imass Reply:

    liza

    same2. dtg beraya plak ye..

    Reply this comment

  5. azura says:

    sayangnyer gmbr yg lain tu x appear plak..only pic bj cikgu murni tu aja yg ada.. kalo tak buleh sy tlg komen sama..hehehe..

    Reply this comment

    Imass Reply:

    azura

    x appear? rasanye trafik network lambat skit kot. cuba lagi buka ye..

    Reply this comment

Leave a Reply

Designed by ImassBeads. Powered by WordPress.