You are here: Home // Seni Jahitan // Cara-cara Membuat Rumah Butang Baju Kurung

Cara-cara Membuat Rumah Butang Baju Kurung

Assalamualaikum & salam sejahtera..

Setelah lama menyepi dan membiarkan seni jahitan berdiam diri, masuklah musim “Projek Baju Sekolah sesi 2010″ . untuk projek kali ni, kite fokus kepada cara nak membuat rumah butang.

Untuk membuat rumah butang ni, x lah susah sgt. Yang ptgnya kene tau susunan susupan jarum ke dalam loop yang kite buat dan konsistan masa membuat susupan. Untuk itu, bagi memendekkan dan menyenangkan kepada yang ingin belajar, bole refer kepada video kat bwh.

Kot ade tersalah cakap ke tutur ke, harap maaf dan maklumlah ye.. hopefully ianya akan menjawap kepada permintaan2 berkenaan rumah butang.

Insya allah lepas ni kite akan tgk mcm mana nak jait butang ketip dan buat kaf.

Later..

Tags: , , ,

5 Responses to " Cara-cara Membuat Rumah Butang Baju Kurung "

  1. Imass says:

    liyana

    waalaikumussalam.. insya allah akan ditunjukkan.

    Reply this comment

  2. liyana says:

    salam…saya nak tanye bagaimana cara memasang lis pada leher baju kurung

    Reply this comment

  3. Ida says:

    Seronok dapat belajar menjait ni. Cume nak tau cmne nak jelujur kat pelapik leher tu bhgn caruk, biar jadi ‘V’, and jait tulang belut bila sampai part ‘V’ tu… selalu jadinya ‘U’, tu yang tak confiden langsung.

    Reply this comment

    Imass Reply:

    ida

    mmg pun, utk leher jadi V kene start dr tengah masa awal2 jait pelapik tu. Utk tulang belut, hihii.. kene praktis slalu.. insya allah kite tunjuk

    Reply this comment

Leave a Reply

Designed by ImassBeads. Powered by WordPress.