You are here: Home // Kelas Sulaman

Kelas Sulaman Manik Labuci: A Community Threats!

Kelas Sulaman Manik Labuci: A Community Threats!
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, "script", "facebook-jssdk")); As salam dan salam sejahtera to all.. Its... 

Sulaman Manik Labuci: Salam Eid ul Fitr 2011 & Preview

Sulaman Manik Labuci: Salam Eid ul Fitr 2011 & Preview
As salam & Salam Eid ul Fitr.. Rasanye masih x terlambat untuk pihak senijahitan.com mengucapkan salam lebaran kepada semua peminat dunia seni sulaman manik labuci, kan. Bukan x nak ucap sebelum raya, masa x mengizinkan. malahan diuji plak dgn masalah teknikal. Ada yang ‘suka’ menghantar malware bukan2..hacked??? Tapi, alhamdulillah.. semuu dh kembali pulih. Terpaksa... 

Beads Embroidery: Class in Kota Bharu, Kelantan Dated 11 June 2011

Beads Embroidery: Class in Kota Bharu, Kelantan Dated 11 June 2011
As salam & greetings to all, Just to share something that i discovered while conducting my beads embroidery class in Kelantan last Saturday. FYI, the class was successfully held with a total of 13 participants coming from all over Kelantan town. Some of them was from Pasir Putih, the town of Kota Bharu itself and there was also k.nik kamisah from Jerteh, Terengganu. We started... 

Sulaman Manik Labuci: Kelas Johor, 29 May 2011

Sulaman Manik Labuci: Kelas Johor, 29 May 2011
As salam & salam sejahtera semua, Its been a while kite x merepotkan al kisah kelas2 yg telah dianjurkan oleh pihak kami. Bukan x nak post n3 tapi kadang2 x sempat. By the time nk post dlm blog, cerita pun dh basi..huhuu.. Tapi, dikesempatan ini, dpt lah kite cerita serba sedikit pasal kelas yg baru je berlangsung semalam, 29 May 2011 di Skudai, Johor. Kelas ni pun same gak... 

Aktiviti PeMANIK: Latihan “Induksi Program Pertauliahan Kemahiran”

Aktiviti PeMANIK: Latihan “Induksi Program Pertauliahan Kemahiran”
As salam dan salam sejahtera semua.. Jemputan ke Latihan “Induksi Program Pertauliahan Kemahiran” 1. Penceramah Jemputan : Pegawai Pentauliah dari CIAST, Kementerian Sumber Manusia 2. Setiap peserta mendapat Sijil Kemahiran Malaysia Butiran kursus: Tempat : Dewan Cempaka – Aras 1, Hotel City Villa KL, 69, Jalan Haji Hussein, Off Jalan Tuanku Abdul Rahman, 50300, Kuala... 

Sulaman Manik Labuci: Jadual Kelas FY2011

As salam kepada semua peminat2 sulaman manik labuci x kira lah anda semua dh pro, baru nk berjinak2 atau pun mencari kelas as a refresher for yourself. Sekiranya, anda merupakan salah sorang yang berminat untuk mendapatkan ilmu teknik2 sulaman manik labuci, then subjek kat atas memang kenalah kepada yang berminat. Tak kisah lah pengisian ilmu di dada itu adalah sekadar memenuhi... 

Beads Embroidery: Aktivi Manik2 di Sarawak, 7 NOV 2010

Beads Embroidery: Aktivi Manik2 di Sarawak, 7 NOV 2010
As salam sisters and all beading fans + members After 2 week of hectic schedule dgn school n such, akhirnya dapat pegang laptop. Usually, im fighting with the kids berebut pakai laptop. Semuanya dh tau click sana sini, kite ni menunggu la turn, x beralah ngan anak nnti, kejap2 dia tanye ‘ BILA NAK SAMPAI TURN ADIK….(sambil wat muka sedey)”, x ke haru? Just wanted... 

Sulaman Manik Labuci: Update Kelas Crumble 2/10

Sulaman Manik Labuci: Update Kelas Crumble 2/10
As salam & selamat menjalankan ibadah puasa.. semoga kite semua mendapat keberkatanNya. As usual, di bulan puasa ni sebb time is very2 limited, so pihak senijahitan.com terpaksa menunda segala jadual kelas asas & pertengahan ke selepas raya. Insya allah, paling cepat pun kite akan buat pada 3 October 2010, di luar selangor. Tapi, memandangkan ade demand utk kelas crumble... 

Sidetrack Sulaman Manik & Labuci: Cuti2 Malaysia – Sg. Petani, Kedah

Sidetrack Sulaman Manik & Labuci: Cuti2 Malaysia - Sg. Petani, Kedah
As scheduled earlier, kite akan ke sg. petani pd 18 Jun. tujuan sebenar adalah untuk balik kenduri Abang Ngah yang dah berumahtangga dengan orang Sg. Petani dan menetap di Taman Lembah Bujang. Bak kate pepatah, sambil menyelam, sambil minum air kan?.. So, kite pun adekan kelas kepada yg berminat. Perjalanan ke Sg. Petani bermula pada pagi Khamis, bersamaan dengan 17 Jun, jam 8.30... 

Sulaman Manik Labuci: Update Kelas 2 May 2010

Sulaman Manik Labuci: Update Kelas 2 May 2010
As salam & greetings to all, Ni saje nk update gamba kelas tempoh hari. Penyertaan kelas terhad kepada 20 peserta shj. Harap maaf kepada yg ingin join tapi x dpt lagi kite squeeze in kan dlm kelas. Terima kasih lah kepada those yg attend kelas kerana masih memberi kepercayaan dan sokongan kepada senijahitan.com & kedai-manik ye.. insya allah kelas terdekat utk “Asas... 

Beads Embroidery: Recent Activities Held 3/4/10

Beads Embroidery: Recent Activities Held 3/4/10
As salam & greetings to all, It’s time to update on recently held activities with Biro Wanita, JKP Zon 13, Kawasan Puchong Indah. They booked me way back in December 2009. They had changed the date several times but at last they managed to found a date which is 3 April 2010! The date clashed with one of the function i’d waited for – my SIFU’s Bead Embroidery... 

SULAMAN MANIK & LABUCI: BEATHER’S GATHERING 01/2010

SULAMAN MANIK & LABUCI: BEATHER'S GATHERING 01/2010
As salam & salam sejahtera kepada semua peminat BE x kira dimana jua anda berada.. Untuk kali ni kite update skit on whats happening masa Beathers Gathering di rumah Datin Norsimah yang bertempat di Tropicana Golf Resort. Sebelum ni x dpt nak update cerita coz my card reader rosak. Wayer USB cam plak pun same, problem cannot detect device. Ntah mcm mane kene le minta hubby tgkkan... 

Sulaman Manik & Labuci: Updates Kelas Terengganu 27 Feb 2010 (Bab 1)

Sulaman Manik & Labuci: Updates Kelas Terengganu 27 Feb 2010 (Bab 1)
As salam & salam sejahtera to all, Reached out home at 9.30pm. A very long journey back to KL but worth it. Abis kelas at 6pm on Saturday. Most of the student, orang2 terengganu ni sungguh bertenaga. From morning, masih lagi boleh tahan, tabik le camni. But, as for myself ade juga time berhadapan utk memahami sesetangah phrases. Yele.. longhat sana, mana lah nak paham. Harap... 

Kelas Sulaman Manik FY09: Ipoh 11/10, Klang 18/10 & KL 25/10

Kelas Sulaman Manik FY09: Ipoh 11/10, Klang 18/10 & KL 25/10
Assalamualaikum & salam sejahtera, Berjumpa lagi. Just to update cerita on previous kelas sulaman manik held kat ipoh, klang dan KL. Kelas kat ipoh was planned ealier but had been cancelled because of work and it was held later coincidently nak pegi beraya ke sana – umah kawan hubby. So, kiteorg decided to rent a homestay rather than a hotel. At least, dpt jugak baring2,... 

Kelas Sulaman Manik: KL, UiTM (Pahang) & Kelantan

Kelas Sulaman Manik: KL, UiTM (Pahang) & Kelantan
Assalamualaikum to all, Semoga sihat menjalani ibadah puasa.  Just nak update cerita on previous classes held kat Pahang, Kelantan dan KL. Kelas di KL: Terharu dengan sambutan semua, sampai ade yg sanggup tunggu depan pintu dewan, kot ade yg nak tarik diri n replace. Tapi, sadly semuanye bontot melekat x nak bangun2 dah. So, kepada yg sudi tunggu depan pintu dewan tu, time kasih... 

Lokasi Kelas Sulaman Manik Di Kota Bharu, Kelantan

Lokasi Kelas Sulaman Manik Di Kota Bharu, Kelantan
Salam dan selamat sejahtera, Mohon maaf kerana agak lewat umumkan lokasi kelas sulaman yang bakal berlangsung pada hari jumaat bersamaan 21/8/2009 bermula jam 8.30 pagi. Baiklah kelas sulaman akan diadakan di Suria Hotel, Kota Bharu beralamat seperti berikut: Suria Hotel, Jalan Padang Garong Kota Bharu, Kelantan 15000 09-7432255 Kepada peserta yang telah mendaftar boleh rujuk peta... 

Kelas Sulaman Sedang Bermula

Kelas Sulaman Sedang Bermula
Salam dan selamat sejahtera, Ok saya postkan gambar-gambar yang sedang berlangsung dalam dewan indonesia di City Villa Hotel. Kelas bermula seawal pukul 8.30 a.m. Sekian Imass  Read More →
Designed by ImassBeads. Powered by WordPress.