Sambungan Sejarah

// Feb 23rd, 2008
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, "script",... 
Hari ni kite cite skit pasal sejarah seni menyulam ni.. Teknik sulaman dan seni jahitan serta kebanyakn fiber dipercayai berasal dari negara Timur dan Timur Tengah. Dahulukala, kaum primitif menyedari kaedah menjait yang dulu2 digunakan untuk menyambung kulit binatang boleh dipertingkatkan dan diperindahkan... 

Lagi Design

// Feb 10th, 2008
Salam. Ni ade lagi skit…gamba2 baju yg dah siap dijahit untuk dikongsi bersama-sama. Yang kat bawah ni baju adik. Recently jahit masa lepas raya. Untuk baju adik ni kite gabungkan teknik tali air, rose bud ngan slanting. Daun tu kite pakai teknik tali air. tambahkan wane pink skit..kasi... 

Raya 07

// Feb 6th, 2008
Ini design dekat hujung tangan baju kurung kite.. free style design Ini baju anak kite – Madihah. Name design pun dia yg kasi. “Ibu..cam daisy flower“, so I decided to name it “Sparkling Daisy” Ini baju customer – kebaya merah bersulam kerawang. Name xde.. nanti... 

Selamat Datang

// Feb 2nd, 2008
Salam perkenalan… Objektif utama terhasilnya blog teknik sulaman ini adalah untuk berkongsi ilmu pengetahuan tentang teknik-teknik sulaman dikalangan tenaga pengajar/pereka fesyen/tukang jahit/artis/Beaders dengan mereka yang berminat dalam bidang sulaman manik & labuci ini tidak kira... 
Designed by ImassBeads. Powered by WordPress.