You are here: Home // Info, Rekaan // Rekaan WS & Jelujur – Sample from Beaders

Rekaan WS & Jelujur – Sample from Beaders

Assalamualaikum..

Nak tgk lagi sample2 rekaan dr WS dan Jelujur? Tak cukup lagi bole le masuk kat miss beutynthebeads nye fotopages. Antara samplenye – SERI SUTRA. Miss beuty kite from my personal point of view, she likes to used teknik jelujur dan dengan kreativitynye, dia ubah dari menggunakan manik kepada penggunaan mutiara dan sebagainye. W/pun simple tapi glamer gitus.. :)

Dari amoi plak, pada rekaan PRU 12 nye. Kali ni amoi pakai 2 butir manik yg berlainan wane. Mmg membangkitkan seri fabrik.  Lagi satu design pd songket oren nye. Sis mamaruz juga tak kalah..bila apply jelujur dengan rekaan manik tabur pada kain kaftan nye..gempak.. New beaders yg baru join dengan development through fotopages pun ramai yg pakai jelujur ni.. Masing2 ade kelebihan dan kreativiti masing2. Janji bila dah minat…start je jait, mmg mcm berantu, takleh stop…selagi tak siap selagi tu tak puas ati kan?

Dr sis Azi (mira05.fotopoges) banyak contoh2 WS yg mane dengan teknik ni sis Azi suka hasilkan bunge2 yg sweet kale2 nye. Contohnye rekaan ‘Pink Wired Flower’. Sis zihan, sis Khaty dan ramai lagi.. it’s no harm if u value add on the design, as long as kite mengaku dan sedar akan rekaan sebenar nye dr sape. Coz IP tu the hak milik designer asal. Bila dah value add, sebar2kan le..so dikalangan beaders dan yg baru join in ni akan dpt menghasilkan better creation & learn from it. Utk failkan IP tu bole pegi ke mane2 legal firm yg menawarkan khidmat IP search & filing. Nak murah bole pegi SIRIM – bahagian IP blok 1. Kite dah pernah pegi tanye.. we all can go and filed kan ciptaan masing either as copyright (better for notes) or IP. Charges pun lagi murah dr legal firm kat luar..

Anyway..try the best. Mcm kite dulu pun main taram je jait manik tabur. So, ros try dulu yea.. dan sesape yg nak tu..cube dulu. Redah je.. janji start..bila dah start takleh berenti plak nanti! Insya allah..kite try upload contoh kite secepat mungkin.

Later..

Tags:

1 Response to " Rekaan WS & Jelujur – Sample from Beaders "

Leave a Reply

Designed by ImassBeads. Powered by WordPress.