You are here: Home // Info, Rekaan, Tips // Sulaman Manik Labuci: Lace & Bunga Fabrik Sifon

Sulaman Manik Labuci: Lace & Bunga Fabrik Sifon

As salam dan salam sejahtera kepada semua peminat senijahitan.com

Kita mohon maaf kalau ade PM, emails yg x terjawap or ter’over’ look. Bukan tak sudi tetapi akdang2 dlm masa sehari beribu email yg masuk. Kite try jawap sebaik dan sesemua yg mungkin. Kepada yg masih menunggu jawapan email or PM tu harap maklum ye. Insya Allah kite akan reply secepat mungkin.

Sejak mula berkerja after 3 months Unpaid Leave, terasa penyakit malas ni makin menjadi2. Hati dah x keruan manjang teringatkan manik, school, kelas manik & macam2 lagi. Tempahan terpaksa kite bekukan selama 3 bulan coz memberi fokus kepada mende lain.

But, jangan risau, bukan kite melupaka terus dunia manik ni. Cuma berehat seketika. Untuk tatapan peminat bagi mengubat kerinduan terhadap hasil2 senijahitan.com bole refer baju yg kat bawah ni. Kenapa???

Apa yg kite nak sampaikan disini hanya sedikit perkongsian pengalaman dan ilmu kite yg x seberapa ni. Mpral of the story:

1. Pemilihan bahan amat penting dalam menaikkan seri sesuatu baju

2. Tak semestinya bahan yg mahal akan menjamin hasil yg bagus

3. Kualiti sesuatu bahan yang digunakan kena bagus; jgn harapkan profit shj ye

4. Pemilihan bahan wajib kena dengan tema event si pemakai, jenis kain, rekaan busana dan bajet

Cuci mata dulu!

figure 1.0 Jubah with Sulaman Manik + Bunga Fabrik dan Lace Trimmings

By the way, si pemilik jubah tidak membenarkan kite expose bajunye. Katenye, dia x nak org belek baju once cerita dh di upload dlm blog ni! (huhuu…glamer sgt ke aku??? perasan..kahkahh) Bagi menghormati permintaannye, kite explain dulu. Tujuan & objektif sharing of the design is meant for all bukan ade sebab musabab udang di sebalik mee ye..

Kat sini, kie kombine 2 jenis bahan asing iatu lace trimmings + bunga sifon. rekaan ni penuh kat bhgn depan jubah. Since dia nk pakai utk menghadiri wedding di Oman, so kite tambahkan bunga fabrik ni. Untuk makluman, jubah ni wane itam. Penggunaan bunga fabrik dh lama melanda negara UAE dan Indonesia berbanding ite Malaysia. Malu lah plak..

1. Lace – untuk memberikan a glimps of luxury

2. Bunga sifon fabrik – Untuk memberi tatapan hasil timbul dan elegan look

3. Manik2 especially pearl – kite combine utk nampak simplicity but yet classy

Yang penting, tanye dulu, ape kehendak dan keperluan customer. bagi mengelakkan kena buat 2-3x bekerja. jenuh nnti bila customer x puas hati nk kena cabut! Kalau boleh dijauhkan lah..

Ok? On the write up kite akan start sharing semula. My apologize to all coz kite agak busy dalam tempoh2 2-3 bulan ni.  tempoh. So kepada yg dah register tu nnti insya allah x lama lagi ools akan dpt new version. new look of ebook.

insya allah

Tags: , , , ,

5 Responses to " Sulaman Manik Labuci: Lace & Bunga Fabrik Sifon "

  1. Imass says:

    milla

    insya allah nnti kite tunjukkan

    Reply this comment

  2. milla says:

    akak, kat penang xde bwt klas ke?

    Reply this comment

  3. milla says:

    really2 like design yg nie..nmpak ssh sgt nk buat…tunjuk ajar..

    Reply this comment

  4. sue says:

    salam..akak nak tanya ni.kat mana kita blh cari manik2 yg banyak pilihan.cantik.murah.tq

    Reply this comment

Leave a Reply

Designed by ImassBeads. Powered by WordPress.