You are here: Home // Pengumuman, Rekaan // Sulaman Manik Labuci: Pelancaran E-Book ke 2 – Kompilasi Lakaran Rekaan

Sulaman Manik Labuci: Pelancaran E-Book ke 2 – Kompilasi Lakaran Rekaan

As salam & salam sejahtera kepada semua..

Sejak 2 menjak ni agak sibuk dengan kerja2 kat office. Mendiam diri bukan tanda mengalah atau menarik diri, cuma dalam masa yg sama kite sibuk sikit dengan penulisan buku digital yg telah sekian lama diperam.

Akhirnya, alhamdulillah..dapat juga kite habiskan penulisan.

As what kite pernah mentioned pada n3 sebelum ni, to be a knowledgeable atau considered as professional/ high skilled workers, we need to know the whole value chain or process from planning, designing, identification of product, modelling ..until…we are able to be the expert. Should we declare our self? Self declaration ye..bole ke? How expert are we?

Rasanye masih jauh lagi perjalanan, perjuangan pun belum lagi habis.. so salah satu inisiatif dalam meneruskan perjalanan menjadi expert, kite rasa terpanggil untuk share ilmu melakar kite kite pelajari secara x formal sepanjang pengalaman 11 tahun menjahit manik.

Keperluan untuk berkongsi ni timbul bila kite menerima respon daripada peserta yang kelas sulaman manik anjuran senijahitan.com sejak dari tahun 2006 lagi. Ramai yg mengalami masalah macam mana nak melakar? Personally, seni melakar ni kena ade 2 mende – minat + bakat. If ade bakat tapi x minat, x boleh jadi. If ade minat tapi xde bakat, boleh jadi tapi mengambil masa dan perlukan latihan yg konsisten.

Oleh itu, dalam himpunan lakaran yg pernah kite buat, kite pilih yg terBAIK (ayat power boboboy) dan kumpulkan untuk menjadi contoh dalam buku digital versi berbayar ke 2 ni.

Apakah kandungan buku?

1. Peralatan & Keperluan

2. Permulaan & Akhiran Sulaman

3. Konsep Rekaan

4. Memindahkan Rekaan

5. Teori Warna

6. Latihan Praktikal: 15 Template Lakaran

If berminat dengan buku ni just click the link yang kite sediakan http://senijahitan.com/kompilasilakaran/ dan ianya akan lead you to the page untuk meneruskan pembelian..

Wassalam!

Tags: , , , , , , ,

2 Responses to " Sulaman Manik Labuci: Pelancaran E-Book ke 2 – Kompilasi Lakaran Rekaan "

  1. Imass says:

    hamdiana

    buku2 kite semua dalam bentuk digital ye. once payment made kite akan emailkan link utk u download. if u wish to print, pun bole. file in sha allah dalam bentuk .pdf

    Reply this comment

  2. Hamdiana says:

    Nak Tanya kalau saya oder buku boleh ke dan mcm mana

    Reply this comment

Leave a Reply

Designed by ImassBeads. Powered by WordPress.