You are here: Home // Seni Jahitan // Sulaman Manik Labuci: Terapi Minda Hilangkan Tekanan?

Sulaman Manik Labuci: Terapi Minda Hilangkan Tekanan?

As salam to all,

Dah baca tajuk kat atas? Ade yang x setuju? But as for myself, mmg bole hilangkan stress!!! Nampak lip lap2 kat baju then dengan tekunnye kite menjait penuh minat, terus ilang semua perkara yg menyesakkan kepala.

Rasa bangga bila ade anak murid yg dah menjadi kawan2 or kawan2 yg pernah belajar dengan kite dikenali ramai hasil kerja tgnnye. Kembang bontot cikgu! kahkahh..

So, just wanted to share story petikan dr laporan akhbar ni with all the beading fans yg baru mula atau minat tapi x sampai hati nak mula lagi. My advise, jgn takut utk mula. Dont hold back. Kalau kite asyik holding back je mmg sampai bila2 pun x akan menjadi. Yang penting langkah pertama tu kena disuntik dgn keyakinan. Insya allah, kalau dh niat tu betul.. rezeki tak akan kemana.

pic 1.0 Keratan Akhbar Metro, tarikh 26 Januari 2011

Tgk dlm gamba tu, ade sunnie (pelajar kpd noramanik), eja, k.doris (my student), k.yati (my student too), Datin shima & Datin elly. Actually ramai lagi tapi ade yg x dapat attend coz kesibukan bekerja, seperti k.azie (my little touch), ninie, jojet, k.aida (busana bonda) etc. tak terkira jumlahnye. Kalau masuk Facebook, bilangan kami dah menjadi 1 big happy family. Yang penting, gather2 santai tapi knowledge sharing session tu sentiasa dimana2 dan x kira event ape.. sure ade je yg mengulur baju.

To read more cerita beaders2 ni, bole refer and click the link bawah ni  http://www.hmetro.com.my/articles/Terapimindahilangkantekanan/Article

Enjoy your reading yea..

Wassalam.

7 Responses to " Sulaman Manik Labuci: Terapi Minda Hilangkan Tekanan? "

  1. Imass says:

    eila

    yezzzzzzzzzzz……..

    Reply this comment

  2. Eila says:

    Setuju!!!! Memang boleh hilangkan stress. Yang penting jangan takut mencuba.

    Reply this comment

  3. Imass says:

    abby

    kalau anak murid sendiri dh puas ati, cikgunye apatah lagi

    Reply this comment

  4. Imass says:

    sakina

    yes! u r rite..

    Reply this comment

  5. abby says:

    mmg bleh ilangkan stress..lg sgp duduk berjam jahit manik dpd kua jln…bila da siap, rasa puas hati sesangat tmbh2 dpt pujian…hee

    Reply this comment

  6. sakina says:

    memang betul jahit manik dapat menghilangkan stress.keseronokkan timbul bila hasil kerja menjadi .apa2pun langkah pertama penting .no rules n regulation ikut kreativiti sendiri .

    Reply this comment

Leave a Reply

Designed by ImassBeads. Powered by WordPress.