Your are here: Home // Posts Tagged With beading

Book Reviews: Beadwork/ Beading

Book Reviews: Beadwork/ Beading
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, "script", "facebook-jssdk")); As salam & good day to all, Its been quite... 

THE BIG DREAM BEGINS: ABOUT FILIGIREE

THE BIG DREAM BEGINS: ABOUT FILIGIREE
As salam & good day to all, Since myself bed ridden at home, so ive got time to spend on ‘kerja-kerja MANIK & LABUCI”. In sha Allah..back on track to blog again.. ALLAH the GREAT! Dia kasi rehat kaki tapi alhamdulillah my hands are still working. So inilah yg dikatekan hikmah..since myself cant walk around, so my mother is the one who had been very2 helpful entertaining... 

Beads Embroidery: Extension Activity from Arch

Beads Embroidery: Extension Activity from Arch
  As salam dan salam sejahtera to all.. Kite berjumpa semula after a week full of tension. Dulu bila tension musti pasal exam. Nak2 bila sampai ke subjek yg melibatkan pengaturcaraan komputer. Either C, C plus, Java, HTML..adoi..nasib ade pakwe hensem yg selalu mengofferkan diri untuk membantu dlm tutorial or assignment. Tapi kali ni, its not about programming, ni lebih kepada... 

beads embroidery: arch

beads embroidery: arch
Assalamualaikum & salam 1Malaysia, Its had been quite sometimes myself remain in silent. Bukannye x nak update cerita terkini tp masa yg ade rasanye too short for me. 24 hours yg ade rase mcm 12jam je. Putaran masa makin cepat berlalu.. So now, after Q1 dan kebanyakan kerja2 ofis dah ringan skit,sampailah masa kite bersiaran and to share the knowledge again. Kali ni, kite ke... 

Beads Embroidery: Pattern Sketches (Raya Collection)

As salam & salam sejahtera, Arini during lunch hour, rasa malas nak keluar..so what i did is trying to finish up sketches utk raya collection. Theme – biasalah, a mix of flora & fauna. So, design yg dibuat ni adalah utk semua jenis baju kurung, atau yg berleher bulat.. but some of the design applicable to baju kebaya, blauses & such.. Idea, datang x tentu masa.... 

Beads Embroidery: Snapshot Program EOCM (Exora Owner Clubs M’sia) di 3J, TV1

Beads Embroidery: Snapshot Program EOCM (Exora Owner Clubs M'sia) di 3J, TV1
As salam and peace upon all the beading fans.. Just to share a small achivement by my lil princess – madihah. Its all started when my husband forced myself to get a break and join the program held/conduct by his fellow members in Exora Owner Clubs Malaysia. Its a convoy. They managed to get some sponsorship from PROTON and a few corporate companies. Alhamdulillah.. So, we... 

Sulaman Manik Labuci: PeMANIK, Manisnye Kejayaan (KELUARGA JUN 2011)

Sulaman Manik Labuci: PeMANIK, Manisnye Kejayaan (KELUARGA JUN 2011)
Praise be to Allah, the Most Gracious Most Merciful, As salam & greetings to all beading fans out there.. Kali ni penat nak menulis panjang.. so, can i just let the pics do all the talking???? The most important is, tears of happiness…now I can SMILE..alhamdulillah & jazakallah syukran! Enjoy your reading!Pic 1.0 Cover Mags – KELUARGA JUNE 2011 Pic 2.0 Our Stories..Its... 

Beads Embroidery: Bunga Pahar Bermanik

Beads Embroidery: Bunga Pahar Bermanik
As salam dan salam sejahtera sekali lagi, Kali ni kite share sikit ape yg kite tgh buat sepanjang bulan May. Maklum sajelah.. by end of May dah start school holidays. Bila cuti skolah maknanye = kenduri kahwin. So, our family pun x terkecuali. Kali ni merupakan yg penghabisan, adik perempuan. Bak kate org, kalau nk buat majlis tu biarlah elok. Bajet sentiasa diutamakan, biar sederhana... 

Aktiviti PeMANIK: Latihan “Induksi Program Pertauliahan Kemahiran”

Aktiviti PeMANIK: Latihan “Induksi Program Pertauliahan Kemahiran”
As salam dan salam sejahtera semua.. Jemputan ke Latihan “Induksi Program Pertauliahan Kemahiran” 1. Penceramah Jemputan : Pegawai Pentauliah dari CIAST, Kementerian Sumber Manusia 2. Setiap peserta mendapat Sijil Kemahiran Malaysia Butiran kursus: Tempat : Dewan Cempaka – Aras 1, Hotel City Villa KL, 69, Jalan Haji Hussein, Off Jalan Tuanku Abdul Rahman, 50300, Kuala... 

Sulaman Manik Labuci: Lakaran Bunga Raya

Sulaman Manik Labuci: Lakaran Bunga Raya
As salam..dan salam sejahtera, Disebabkan masalah teknikal yg x dpt dielakkan, blog kami terpaksa beku dan proses migration data ke tempat lain, jadi x sempat nak update any aktivities at all. Pihak senijahitan.com mohon maaf diatas segala kesulitan. Anyway, rasanye x basi sgt lagi. So ape yg kite nk share its a sketches done by my keras tangan while waiting for my chicken wrap... 

Sulaman Manik Labuci: Keahlian PeMANIK (No. Pendaftaran: 1528-11SEL)

Sulaman Manik Labuci: Keahlian PeMANIK (No. Pendaftaran: 1528-11SEL)
As salam sisters dan to all yg minat dunia sulaman manik labuci, Due to heavy responses yg kite dpt, kali ni kite jawapnye antara FAQ untuk PeMANIK: 1. Saya berminat menjadi ahli bagaimana? (jwpn): Sesiapa sahaja boleh menjadi ahli PeMANIK. Untuk menjadi ahli sila click http://senijahitan.com/borangMBS.pdf 2. Saya telah memuatturun borang. Bagaimana untuk saya isi dan submit? (jwpn)... 

Sulaman Manik Labuci: PeMANIK Birthday Bash, 27 Mac FY2011

Sulaman Manik Labuci: PeMANIK Birthday Bash, 27 Mac FY2011
As salam to all, Seperti yg semua tahu, majlis perjumpaan PeMANIK (Persatuan Pengusaha & Peminat Seni Sulaman Manik Selangor dan Kuala Lumpur) telah berjaya dijalankan dengan kehadiran seramai  88 org yang terdiri daripada pelbagai peringkat umur wanita dan dari surirumah sehinggalah ke golongan profesional. Kehadiran Pn Zaleha Md Kassim mewakili Bumiputera Designers Association... 

Sulaman Manik Labuci: MBS Birthday Bash (1st Gathering)

As salam dan salam sejahtera kepada semua peminat manik (jewelery embellishment or fabric embellishment or any type of MANIK’s beader/crafter) 1.Apakah MBS? jwp: MBS adalah akronim kepada Malaysia Bead Society dimana ianya diwujudkan di dalam laman social Facebook sebagai 1 medium komunikasi, pelantar kepada sesi percambahan fikiran dan perkongsian ilmu berkaitan dengan... 

Sulaman Manik Labuci: Another Rekaan Crumble?

Sulaman Manik Labuci: Another Rekaan Crumble?
As salam to all fans, Selepas 3 bulan mengeramkan baju k.zarina ni, akhirnya on Saturday, 29 Jan 2011 berjaya jua kite anta dan transfer ke tangan dia. Bukannye x abis jahit, cuma masa x mengizinkan kite berjumpa. Too much things to do. Busy dengan handling skolah, ngan keje2 yang rasanye kalau berhenti makin bertimbun! Alhamdulillah.. start from Nov, Dec abis je jait, niat dihati... 

Beads Embroidery: Aktivi Manik2 di Sarawak, 7 NOV 2010

Beads Embroidery: Aktivi Manik2 di Sarawak, 7 NOV 2010
As salam sisters and all beading fans + members After 2 week of hectic schedule dgn school n such, akhirnya dapat pegang laptop. Usually, im fighting with the kids berebut pakai laptop. Semuanya dh tau click sana sini, kite ni menunggu la turn, x beralah ngan anak nnti, kejap2 dia tanye ‘ BILA NAK SAMPAI TURN ADIK….(sambil wat muka sedey)”, x ke haru? Just wanted... 

Beads Embroidery SOFT LAUNCH: Kombinasi Teknik Asas Membentuk Rekaan Flora

Beads Embroidery SOFT LAUNCH: Kombinasi Teknik Asas Membentuk Rekaan Flora
As salam & greetings to all, Setelah sekian lama projek kombinasi teknik ni menghadapi pelbagai dugaan dan rintangan, akhirnya ia siap diedit dan dimasukkan ke dalam versi DVD dan VCD. Kat sini kite nak maklumkan video ini akan dikeluarkan dalam versi DVD dan juga VCD. Harganya sudah tentu berbeza. Insya allah, sekiranya tiada halangan ianya akan dimuatkan ke dalam sekeping... 
Designed by ImassBeads. Powered by WordPress.