Your are here: Home // Posts Tagged With beads

Peristiwa 25 Jan 2013

Peristiwa 25 Jan 2013
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, "script", "facebook-jssdk")); As salam.. Mata x bole tido. Theres so much... 

Beads Embroidery: Extension Activity from Arch

Beads Embroidery: Extension Activity from Arch
  As salam dan salam sejahtera to all.. Kite berjumpa semula after a week full of tension. Dulu bila tension musti pasal exam. Nak2 bila sampai ke subjek yg melibatkan pengaturcaraan komputer. Either C, C plus, Java, HTML..adoi..nasib ade pakwe hensem yg selalu mengofferkan diri untuk membantu dlm tutorial or assignment. Tapi kali ni, its not about programming, ni lebih kepada... 

Tempahan Manik Labuci FY2012 & Felt Flower

Tempahan Manik Labuci FY2012 & Felt Flower
As salam & salam sejahtera to all senijahitan.com fans.. Dari sehari ke sehari, dari sekadar 100 peminat sehingga kini 7122 orang, terima kasih tak terhingga kepada yang masih sudi dan setia mengikuti blog kami walaupun kadang2 terperam lama dan hampir2 bersarang labah2 tebal..huhuu. Oleh sebb sokongan yang berterusan ini, pihak senijahitan.com dalam proses melancarkan terbitan... 

Kelas Sulaman Manik Labuci: A Community Threats!

Kelas Sulaman Manik Labuci: A Community Threats!
As salam dan salam sejahtera to all.. Its about time to tell the last story sebagai kain penutup tirai tahun 2011. Walaupun sibuk dengan keje2 ofis dan sekolah but alhamdulillah, akhirnya dapat juga kite spare my time for some knowledge transfer through a community project under Program Skim Latihan 1Malaysia. Untuk menyokong aspirasi kerajaan dalam mentransformasikan negara kite... 

Sulaman Manik Labuci: Salam Eid ul Fitr 2011 & Preview

Sulaman Manik Labuci: Salam Eid ul Fitr 2011 & Preview
As salam & Salam Eid ul Fitr.. Rasanye masih x terlambat untuk pihak senijahitan.com mengucapkan salam lebaran kepada semua peminat dunia seni sulaman manik labuci, kan. Bukan x nak ucap sebelum raya, masa x mengizinkan. malahan diuji plak dgn masalah teknikal. Ada yang ‘suka’ menghantar malware bukan2..hacked??? Tapi, alhamdulillah.. semuu dh kembali pulih. Terpaksa... 

Sulaman Manik Labuci: Ramadan 1432 Datang Lagi..

Sulaman Manik Labuci: Ramadan 1432 Datang Lagi..
As salam dan salam sejahtera kepada semua.. Memang lama kite menyepi seketika sebb sibuk menyiapkan baju2 utk dimanikkan dan deliver separuh sebelum start bulan posa. Jumlah pun kite amik x banyak coz masa dan nak mengekalkan kualiti. Bak kate orang, biar sikit tapi kualiti terjaga..pastu yg penting dapat lepas gian menjait manik, kan? Anyway, sempena menjelang ramadan taun ni kite... 

Beads Embroidery: Pattern Sketches (Raya Collection)

As salam & salam sejahtera, Arini during lunch hour, rasa malas nak keluar..so what i did is trying to finish up sketches utk raya collection. Theme – biasalah, a mix of flora & fauna. So, design yg dibuat ni adalah utk semua jenis baju kurung, atau yg berleher bulat.. but some of the design applicable to baju kebaya, blauses & such.. Idea, datang x tentu masa.... 

Beads Embroidery: Class in Kota Bharu, Kelantan Dated 11 June 2011

Beads Embroidery: Class in Kota Bharu, Kelantan Dated 11 June 2011
As salam & greetings to all, Just to share something that i discovered while conducting my beads embroidery class in Kelantan last Saturday. FYI, the class was successfully held with a total of 13 participants coming from all over Kelantan town. Some of them was from Pasir Putih, the town of Kota Bharu itself and there was also k.nik kamisah from Jerteh, Terengganu. We started... 

Beads Embroidery: Snapshot Program EOCM (Exora Owner Clubs M’sia) di 3J, TV1

Beads Embroidery: Snapshot Program EOCM (Exora Owner Clubs M'sia) di 3J, TV1
As salam and peace upon all the beading fans.. Just to share a small achivement by my lil princess – madihah. Its all started when my husband forced myself to get a break and join the program held/conduct by his fellow members in Exora Owner Clubs Malaysia. Its a convoy. They managed to get some sponsorship from PROTON and a few corporate companies. Alhamdulillah.. So, we... 

Beads Embroidery: Bunga Pahar Bermanik

Beads Embroidery: Bunga Pahar Bermanik
As salam dan salam sejahtera sekali lagi, Kali ni kite share sikit ape yg kite tgh buat sepanjang bulan May. Maklum sajelah.. by end of May dah start school holidays. Bila cuti skolah maknanye = kenduri kahwin. So, our family pun x terkecuali. Kali ni merupakan yg penghabisan, adik perempuan. Bak kate org, kalau nk buat majlis tu biarlah elok. Bajet sentiasa diutamakan, biar sederhana... 

Sulaman Manik Labuci: Lakaran Bunga Raya

Sulaman Manik Labuci: Lakaran Bunga Raya
As salam..dan salam sejahtera, Disebabkan masalah teknikal yg x dpt dielakkan, blog kami terpaksa beku dan proses migration data ke tempat lain, jadi x sempat nak update any aktivities at all. Pihak senijahitan.com mohon maaf diatas segala kesulitan. Anyway, rasanye x basi sgt lagi. So ape yg kite nk share its a sketches done by my keras tangan while waiting for my chicken wrap... 

Sulaman Manik Labuci: Keahlian PeMANIK (No. Pendaftaran: 1528-11SEL)

Sulaman Manik Labuci: Keahlian PeMANIK (No. Pendaftaran: 1528-11SEL)
As salam sisters dan to all yg minat dunia sulaman manik labuci, Due to heavy responses yg kite dpt, kali ni kite jawapnye antara FAQ untuk PeMANIK: 1. Saya berminat menjadi ahli bagaimana? (jwpn): Sesiapa sahaja boleh menjadi ahli PeMANIK. Untuk menjadi ahli sila click http://senijahitan.com/borangMBS.pdf 2. Saya telah memuatturun borang. Bagaimana untuk saya isi dan submit? (jwpn)... 

Sulaman Manik Labuci: Design Using Filigree Part 2

Sulaman Manik Labuci: Design Using Filigree Part 2
As salam to all n happy sahur.. At last, manage to finish a simple design using filigree. I like filigree very much! Will combine with beaded jewellery on next coming design in the making. Lets see the pics! Pic 1.0 The Stuff – montees, gemstones, crsytal Swarovsky & square shape filigree These are the stuff which i chose for k.Hajah. She wants me to embellish her sweater... 

Sulaman Manik Labuci: Cara Melekatkan Hot Fix Stone (HFS)

Sulaman Manik Labuci: Cara Melekatkan Hot Fix Stone (HFS)
Assalamualaikum & salam sejahtera to all, Last n3 kite dah tengok samples on penggunaan HFS pada tudung. So kali ni kite tgk in detail cara nak melekatkan pulak. HFS ade pelbagai jenis dan pelbagai bentuk. Terpulang pada citarasa dan rekaan masing2. Untuk mengetahui samada HFS itu jenis kualiti tinggi atau tidak, satu cara dengan melihat bhgn belakangnye. Kalau belakangnye kale... 
Designed by ImassBeads. Powered by WordPress.