Your are here: Home // Posts Tagged With beadwork

Book Reviews: Beadwork/ Beading

Book Reviews: Beadwork/ Beading
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, "script", "facebook-jssdk")); As salam & good day to all, Its been quite... 

Beads Embroidery: Extension Activity from Arch

Beads Embroidery: Extension Activity from Arch
  As salam dan salam sejahtera to all.. Kite berjumpa semula after a week full of tension. Dulu bila tension musti pasal exam. Nak2 bila sampai ke subjek yg melibatkan pengaturcaraan komputer. Either C, C plus, Java, HTML..adoi..nasib ade pakwe hensem yg selalu mengofferkan diri untuk membantu dlm tutorial or assignment. Tapi kali ni, its not about programming, ni lebih kepada... 

Beads Embroidery: Pattern Sketches (Raya Collection)

As salam & salam sejahtera, Arini during lunch hour, rasa malas nak keluar..so what i did is trying to finish up sketches utk raya collection. Theme – biasalah, a mix of flora & fauna. So, design yg dibuat ni adalah utk semua jenis baju kurung, atau yg berleher bulat.. but some of the design applicable to baju kebaya, blauses & such.. Idea, datang x tentu masa.... 

Beads Embroidery: Class in Kota Bharu, Kelantan Dated 11 June 2011

Beads Embroidery: Class in Kota Bharu, Kelantan Dated 11 June 2011
As salam & greetings to all, Just to share something that i discovered while conducting my beads embroidery class in Kelantan last Saturday. FYI, the class was successfully held with a total of 13 participants coming from all over Kelantan town. Some of them was from Pasir Putih, the town of Kota Bharu itself and there was also k.nik kamisah from Jerteh, Terengganu. We started... 

Beads Embroidery: Snapshot Program EOCM (Exora Owner Clubs M’sia) di 3J, TV1

Beads Embroidery: Snapshot Program EOCM (Exora Owner Clubs M'sia) di 3J, TV1
As salam and peace upon all the beading fans.. Just to share a small achivement by my lil princess – madihah. Its all started when my husband forced myself to get a break and join the program held/conduct by his fellow members in Exora Owner Clubs Malaysia. Its a convoy. They managed to get some sponsorship from PROTON and a few corporate companies. Alhamdulillah.. So, we... 

Sulaman Manik Labuci: PeMANIK, Manisnye Kejayaan (KELUARGA JUN 2011)

Sulaman Manik Labuci: PeMANIK, Manisnye Kejayaan (KELUARGA JUN 2011)
Praise be to Allah, the Most Gracious Most Merciful, As salam & greetings to all beading fans out there.. Kali ni penat nak menulis panjang.. so, can i just let the pics do all the talking???? The most important is, tears of happiness…now I can SMILE..alhamdulillah & jazakallah syukran! Enjoy your reading!Pic 1.0 Cover Mags – KELUARGA JUNE 2011 Pic 2.0 Our Stories..Its... 

Beads Embroidery: Bunga Pahar Bermanik

Beads Embroidery: Bunga Pahar Bermanik
As salam dan salam sejahtera sekali lagi, Kali ni kite share sikit ape yg kite tgh buat sepanjang bulan May. Maklum sajelah.. by end of May dah start school holidays. Bila cuti skolah maknanye = kenduri kahwin. So, our family pun x terkecuali. Kali ni merupakan yg penghabisan, adik perempuan. Bak kate org, kalau nk buat majlis tu biarlah elok. Bajet sentiasa diutamakan, biar sederhana... 

Sulaman Manik Labuci: PeMANIK Birthday Bash, 27 Mac FY2011

Sulaman Manik Labuci: PeMANIK Birthday Bash, 27 Mac FY2011
As salam to all, Seperti yg semua tahu, majlis perjumpaan PeMANIK (Persatuan Pengusaha & Peminat Seni Sulaman Manik Selangor dan Kuala Lumpur) telah berjaya dijalankan dengan kehadiran seramai  88 org yang terdiri daripada pelbagai peringkat umur wanita dan dari surirumah sehinggalah ke golongan profesional. Kehadiran Pn Zaleha Md Kassim mewakili Bumiputera Designers Association... 

Sulaman Manik Labuci: MBS Birthday Bash (1st Gathering)

As salam dan salam sejahtera kepada semua peminat manik (jewelery embellishment or fabric embellishment or any type of MANIK’s beader/crafter) 1.Apakah MBS? jwp: MBS adalah akronim kepada Malaysia Bead Society dimana ianya diwujudkan di dalam laman social Facebook sebagai 1 medium komunikasi, pelantar kepada sesi percambahan fikiran dan perkongsian ilmu berkaitan dengan... 

Beads Embroidery: Aktivi Manik2 di Sarawak, 7 NOV 2010

Beads Embroidery: Aktivi Manik2 di Sarawak, 7 NOV 2010
As salam sisters and all beading fans + members After 2 week of hectic schedule dgn school n such, akhirnya dapat pegang laptop. Usually, im fighting with the kids berebut pakai laptop. Semuanya dh tau click sana sini, kite ni menunggu la turn, x beralah ngan anak nnti, kejap2 dia tanye ‘ BILA NAK SAMPAI TURN ADIK….(sambil wat muka sedey)”, x ke haru? Just wanted... 

Beads Embroidery SOFT LAUNCH: Kombinasi Teknik Asas Membentuk Rekaan Flora

Beads Embroidery SOFT LAUNCH: Kombinasi Teknik Asas Membentuk Rekaan Flora
As salam & greetings to all, Setelah sekian lama projek kombinasi teknik ni menghadapi pelbagai dugaan dan rintangan, akhirnya ia siap diedit dan dimasukkan ke dalam versi DVD dan VCD. Kat sini kite nak maklumkan video ini akan dikeluarkan dalam versi DVD dan juga VCD. Harganya sudah tentu berbeza. Insya allah, sekiranya tiada halangan ianya akan dimuatkan ke dalam sekeping... 

Info: Sharing Corner

Dear All A new page was developed and i named it as “SHARING CORNER” dedicated to all supporters/ fans in BE. The page was developed with mission to inculcate the knowledge sharing in BE fans, beaders, newbies, gurus and as well as leaders. With this, it will spur the growth of beaders and the knowledge will be shared, transferred to younger generation with passion. Please... 

Jom…BEADING!

Hello.. Rasanye ramai yg dah tau kan kalau nak start beading ape keperluan yg patut ade. Bagi kite, the basic thing yg kene ade, beads & sequin, cutter atau gunting ( better cutterm, senang dan cepat. Lagi satu sebb hujung cutter tajam. Kadang2 bley pakai utk tetas sulaman skali.), erasable pen ( tak kisah le jenama ape, janji dia ade tulis kat situ for textiles usage), benang,... 
Designed by ImassBeads. Powered by WordPress.