Your are here: Home // Posts Tagged With crumble

beads embroidery: arch

beads embroidery: arch
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, "script", "facebook-jssdk")); Assalamualaikum & salam 1Malaysia, Its... 

Kelas Sulaman Manik Labuci: A Community Threats!

Kelas Sulaman Manik Labuci: A Community Threats!
As salam dan salam sejahtera to all.. Its about time to tell the last story sebagai kain penutup tirai tahun 2011. Walaupun sibuk dengan keje2 ofis dan sekolah but alhamdulillah, akhirnya dapat juga kite spare my time for some knowledge transfer through a community project under Program Skim Latihan 1Malaysia. Untuk menyokong aspirasi kerajaan dalam mentransformasikan negara kite... 

Sulaman Manik Labuci: Salam Eid ul Fitr 2011 & Preview

Sulaman Manik Labuci: Salam Eid ul Fitr 2011 & Preview
As salam & Salam Eid ul Fitr.. Rasanye masih x terlambat untuk pihak senijahitan.com mengucapkan salam lebaran kepada semua peminat dunia seni sulaman manik labuci, kan. Bukan x nak ucap sebelum raya, masa x mengizinkan. malahan diuji plak dgn masalah teknikal. Ada yang ‘suka’ menghantar malware bukan2..hacked??? Tapi, alhamdulillah.. semuu dh kembali pulih. Terpaksa... 

Sulaman Manik Labuci: Kelas Johor, 29 May 2011

Sulaman Manik Labuci: Kelas Johor, 29 May 2011
As salam & salam sejahtera semua, Its been a while kite x merepotkan al kisah kelas2 yg telah dianjurkan oleh pihak kami. Bukan x nak post n3 tapi kadang2 x sempat. By the time nk post dlm blog, cerita pun dh basi..huhuu.. Tapi, dikesempatan ini, dpt lah kite cerita serba sedikit pasal kelas yg baru je berlangsung semalam, 29 May 2011 di Skudai, Johor. Kelas ni pun same gak... 

Beads Embroidery: Aktivi Manik2 di Sarawak, 7 NOV 2010

Beads Embroidery: Aktivi Manik2 di Sarawak, 7 NOV 2010
As salam sisters and all beading fans + members After 2 week of hectic schedule dgn school n such, akhirnya dapat pegang laptop. Usually, im fighting with the kids berebut pakai laptop. Semuanya dh tau click sana sini, kite ni menunggu la turn, x beralah ngan anak nnti, kejap2 dia tanye ‘ BILA NAK SAMPAI TURN ADIK….(sambil wat muka sedey)”, x ke haru? Just wanted... 

Sulaman Manik Labuci: Update Cerita Kelas RekaanCrumble

Sulaman Manik Labuci: Update Cerita Kelas RekaanCrumble
Seperti yg berlangsung on 17-18 July lepas, while bawa mak balik kg jenguk rumah, kite amik kesempatan utk buat kelas secara tertutup bagi yg nak belajar asas dan rekaan crumble. Bilangan x menjadi satu kemestian as ini adalah aktiviti sambil menyelam minum air. Janji, niat nk berkongsi ilmu telah dipenuhi.. So, kelas rekaan crumble yg mana kite ade sebut spt dlm posting sebelum... 

Sulaman Manik & Labuci: Crumble Design

Sulaman Manik & Labuci: Crumble Design
As salam & greetings to all, Sejak dimulakan oleh k.umi design Crumble ni, makin ramai yang tertarik dengan kombinasi manik2 dan outputnya. Credits to K.Umi. Tambahan pula ianya menjadi ikutan dan makin ramai yg suka akan design ni dan mula menjahit samada atas baju sendiri ataupun pelanggan. Sejak kemunculan FB, design CRUMBLE ni dipopularkan semula oleh rakan beaders yg lain,... 
Designed by ImassBeads. Powered by WordPress.