Your are here: Home // Posts Tagged With kelas sulaman manik & labuci

Sulaman Manik Labuci: Salam Eid ul Fitr 2011 & Preview

Sulaman Manik Labuci: Salam Eid ul Fitr 2011 & Preview
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, "script", "facebook-jssdk")); As salam & Salam Eid ul Fitr.. Rasanye... 

SULAMAN MANIK & LABUCI: MAP UTK KELAS 4 JULY 2010

SULAMAN MANIK & LABUCI: MAP UTK KELAS 4 JULY 2010
Dear all peserta, Disertakan map utk ke lokasi kelas ye..kelas kali ni akan diadakan di BEADS ECETERA, kedai jualan manik yang dimiliki oleh Pn Noor Shaidah bersama rakan kongsinya. Tukar angin ke wangsa maju. Somemore, nak menolong sesama bangsa mempromosikan kedainya. Shaidah dan rakan kongsi lebih kepada BEADS JEWELLARY.  1St time dia kontek, terpanggil untuk menolong, ye la... 

SULAMAN MANIK & LABUCI: BENGKEL MELAKAR, PEMILIHAN WARNA & APLIKASI LAKARAN

SULAMAN MANIK & LABUCI: BENGKEL MELAKAR, PEMILIHAN WARNA & APLIKASI LAKARAN
As salam & greetings to all, Seperti yang dijanjikan sebelum ni, satu kolaborasi antara pihak senijahitan.com dan tenaga pengejar dari International Fashion Training Centre (IFTC), Kuala Lumpur – Cik Nik Maznah Nik Yusoff akan diadakan untuk tajuk bengkel spt di atas. Tujuan kolaborasi ni adalah untuk menyediakan satu platform kepada peminat2 dunia sulaman manik dan labuci... 

Sulaman Manik Labuci: Update Kelas Tertutup

Sulaman Manik Labuci: Update Kelas Tertutup
As salam to all, semoga semuanya suksess selalu dan sihat.. Lately, bz with office works. Then kite cuti plak 1 week (minggi cuti wesak) just to go and search for verification ke atas knowledge yg kite ade ni. Bayaran mmg agak mahal tapi berbaloi. Then naik keje, lepas cuti 1 week, anak kite – si talhah plak manjang demam. Dah on off jadiknye ke ofis. Hari ni cuti lagi.. suhu... 

SULAMAN MANIK: UPDATE ON LATEST BEADS EMBROIDERY ACTIVITIES

SULAMAN MANIK: UPDATE ON LATEST BEADS EMBROIDERY ACTIVITIES
As salam & selamat sejahtera, Lama x dpt nak update coz bz ngan keje2 ofis – submission of RMK10 document, performance monitoring lagi, sampai bdan rasa sakit2. Minggu ni baru start dapat balik awal dan tido lena. Kalau x mahu tido ntah kemane, makan pulak makin banyak. Tu yg buat badan makin sedap je naik ni.. Tanpa membuang masa, lets see latest beadwork done utk k.rosmi.... 

Pengumuman: Kelas Sulaman Manik & Labuci FY09 & 2010

Dear all, Subject above refers. Atas permintaan ramai kite akan mengadakan kelas di kawasan2 yg dinyatakan seperti dibawah. Kelas ini terbuka kepada yang berminat untuk menjadikan hobi sulaman manik & labuci kepada satu pendapatan yg lumayan. Butiran kelas untuk tahun 2009 dan 2010 adalah seperti di bawah: KUALA LUMPUR (KL) Kelas Sulaman Manik & Labuci: Asas & Pertengahan Tarikh:... 

Kelas Sulaman Manik & Labuci: K.Lipis

Kelas Sulaman Manik & Labuci: K.Lipis
Assalamaulaikum & Salam Sejahtera to all, Lama kite x dpapat nak update blog sebb lately bz dengan keje2 kat ofis. Tgh sibuk review company’s 1st half performance. Biasa lah, Mid Term Review… Ni baru le lega dapat bernafas skit. Job2 consultancy lain ade yg tgh menanti. Thankfully lom kick off lagi. Ikutkan hati, x nak je buat. Job dtg timing x betul. Orang tgh sibuk... 

Jadual Kelas Ogos 2009: Ipoh, Kelantan dan Pahang

Assalamualaikum & selamat sejahtera, Perkara di atas adalah dirujuk. Kelas ini adalah terbuka kepada yang berminat untuk menjadikan hobi sulaman manik kepada satu pendapatan sampingan yang lumayan. Butir-butir kelas adalah seperti dibawah: IPOH, PERAK Kelas Sulaman Manik & Labuci: Asas & Pertengahan Tarikh: 9 Ogos 2009 (Ahad) Masa: 8.30 pagi – 4.00 petang Tempat: Ipoh,... 

Kelas Sulaman Manik & Labuci: sesi 2009 (4)

Kelas Sulaman Manik & Labuci: sesi 2009 (4)
Assalamualaikum semua, Masya allah akhirnye internet kat rumah ni berjaya pulih jua. Rasa x bernyawa 4 hari xde connection. Putus segala hubungan ngan dunia luar (im i over acting ke?). Naaa… betullah..mmg x dpt nak wat ape2. Kepada semua yg selalu visit blog ni, sori banyak2, bukan kehendak kite. Biasalah masalah teknikal yg mmg ade masanye x dpt kite nak elakkan. Tapi seksanye... 

JADUAL KELAS SULAMAN MANIK & LABUCI: SEMENANJUNG & SABAH

Perkara diatas adalah dirujuk. Berikut adalah senarai jadual kelas-kelas sulaman manik & labuci yang akan diadakan di sekitar semenanjung Malaysia dan Sabah. Sila lihat jadual dibawah: 1. Kelas Sulaman Manik & Labuci: Advance Level Tarikh: 20 Jun 2009 (Sabtu) Masa: 9.00 pagi – 4.00 petang Tempat: Masjid Tanah, Melaka Bayaran: RM 150/seorang (terhad kepada 5 orang sahaja) Kelas... 

KELAS SULAMAN MANIK & LABUCI SESI 2009 (2) – DEWAN MPAG

KELAS SULAMAN MANIK & LABUCI SESI 2009 (2) - DEWAN MPAG
Assalamualaikum & slamat sejahtera semua, Previously as advertised dlm ntry sebelum ni, ari ni baru kite dapat spend some time nak report pasal kelas kedua sesi 2009 yang baru je berlangsung minggu lepas. Seperti yang dijadualkan kelas kedua sesi 2009 berlangsung pada ari ahad, 24 May 2009. Kelas kali ni, sepatutnye dijadualkan pada bulan 4 tapi disebabkan Dewan Majlis Alor... 

ANNOUNCEMENT: KELAS SULAMAN MANIK & LABUCI DI MELAKA

ASSALAMUALAIKUM, JEMPUTAN KEPADA YANG BERMINAT UTK MENYERTAI KELAS SULAMAN MANIK & LABUCI: TARIKH:   24 MAY 2009 TEMPAT:   DEWAN MAJLIS PERBANDARAN ALOR GAJAH MASA:       9.00am – 4pm JUMLAH PESERTA:   10 SAHAJA ( KEKOSONGAN – 5 TEMPAT SHJ LAGI) SILIBUS: -   20 TEKNIK ASAS DAN PERTENGAHAN -   ASAS KOMBINASI WARNA -  CARA MELAKAR REKAAN KE ATAS BAJU/FABRIK YURAN:  ... 
Designed by ImassBeads. Powered by WordPress.