Your are here: Home // Posts Tagged With labuci

Kelas Sulaman Manik Labuci: A Community Threats!

Kelas Sulaman Manik Labuci: A Community Threats!
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, "script", "facebook-jssdk")); As salam dan salam sejahtera to all.. Its... 

Sulaman Manik Labuci: Ramadan 1432 Datang Lagi..

Sulaman Manik Labuci: Ramadan 1432 Datang Lagi..
As salam dan salam sejahtera kepada semua.. Memang lama kite menyepi seketika sebb sibuk menyiapkan baju2 utk dimanikkan dan deliver separuh sebelum start bulan posa. Jumlah pun kite amik x banyak coz masa dan nak mengekalkan kualiti. Bak kate orang, biar sikit tapi kualiti terjaga..pastu yg penting dapat lepas gian menjait manik, kan? Anyway, sempena menjelang ramadan taun ni kite... 

Beads Embroidery: Pattern Sketches (Raya Collection)

As salam & salam sejahtera, Arini during lunch hour, rasa malas nak keluar..so what i did is trying to finish up sketches utk raya collection. Theme – biasalah, a mix of flora & fauna. So, design yg dibuat ni adalah utk semua jenis baju kurung, atau yg berleher bulat.. but some of the design applicable to baju kebaya, blauses & such.. Idea, datang x tentu masa.... 

Sidetrack Sulaman Manik Labuci: Majlis Perkahwinan Ayu & Zul, 4-5 Jun 2011

Sidetrack Sulaman Manik Labuci: Majlis Perkahwinan Ayu & Zul, 4-5 Jun 2011
As salam & salam sejahtera to all.. Lately, kite dh kasi tau a lil bit here and there on what is actually happening, but today baru dpt reveal all. Bukan x sudi nk jawap email, nak jawap message in FB or beling silent without reason. Actually, im very bz with the preparation wedding adik perempuan as mentione tajuk kat atas. This is the last wedding reception in our family.... 

Sulaman Manik Labuci: Kelas Johor, 29 May 2011

Sulaman Manik Labuci: Kelas Johor, 29 May 2011
As salam & salam sejahtera semua, Its been a while kite x merepotkan al kisah kelas2 yg telah dianjurkan oleh pihak kami. Bukan x nak post n3 tapi kadang2 x sempat. By the time nk post dlm blog, cerita pun dh basi..huhuu.. Tapi, dikesempatan ini, dpt lah kite cerita serba sedikit pasal kelas yg baru je berlangsung semalam, 29 May 2011 di Skudai, Johor. Kelas ni pun same gak... 

Beads Embroidery: Snapshot Program EOCM (Exora Owner Clubs M’sia) di 3J, TV1

Beads Embroidery: Snapshot Program EOCM (Exora Owner Clubs M'sia) di 3J, TV1
As salam and peace upon all the beading fans.. Just to share a small achivement by my lil princess – madihah. Its all started when my husband forced myself to get a break and join the program held/conduct by his fellow members in Exora Owner Clubs Malaysia. Its a convoy. They managed to get some sponsorship from PROTON and a few corporate companies. Alhamdulillah.. So, we... 

Sulaman Manik Labuci: PeMANIK, Manisnye Kejayaan (KELUARGA JUN 2011)

Sulaman Manik Labuci: PeMANIK, Manisnye Kejayaan (KELUARGA JUN 2011)
Praise be to Allah, the Most Gracious Most Merciful, As salam & greetings to all beading fans out there.. Kali ni penat nak menulis panjang.. so, can i just let the pics do all the talking???? The most important is, tears of happiness…now I can SMILE..alhamdulillah & jazakallah syukran! Enjoy your reading!Pic 1.0 Cover Mags – KELUARGA JUNE 2011 Pic 2.0 Our Stories..Its... 

Aktiviti PeMANIK: Latihan “Induksi Program Pertauliahan Kemahiran”

Aktiviti PeMANIK: Latihan “Induksi Program Pertauliahan Kemahiran”
As salam dan salam sejahtera semua.. Jemputan ke Latihan “Induksi Program Pertauliahan Kemahiran” 1. Penceramah Jemputan : Pegawai Pentauliah dari CIAST, Kementerian Sumber Manusia 2. Setiap peserta mendapat Sijil Kemahiran Malaysia Butiran kursus: Tempat : Dewan Cempaka – Aras 1, Hotel City Villa KL, 69, Jalan Haji Hussein, Off Jalan Tuanku Abdul Rahman, 50300, Kuala... 

Sulaman Manik Labuci: Keahlian PeMANIK (No. Pendaftaran: 1528-11SEL)

Sulaman Manik Labuci: Keahlian PeMANIK (No. Pendaftaran: 1528-11SEL)
As salam sisters dan to all yg minat dunia sulaman manik labuci, Due to heavy responses yg kite dpt, kali ni kite jawapnye antara FAQ untuk PeMANIK: 1. Saya berminat menjadi ahli bagaimana? (jwpn): Sesiapa sahaja boleh menjadi ahli PeMANIK. Untuk menjadi ahli sila click http://senijahitan.com/borangMBS.pdf 2. Saya telah memuatturun borang. Bagaimana untuk saya isi dan submit? (jwpn)... 

Sulaman Manik Labuci: Lace & Bunga Fabrik Sifon

Sulaman Manik Labuci: Lace & Bunga Fabrik Sifon
As salam dan salam sejahtera kepada semua peminat senijahitan.com Kita mohon maaf kalau ade PM, emails yg x terjawap or ter’over’ look. Bukan tak sudi tetapi akdang2 dlm masa sehari beribu email yg masuk. Kite try jawap sebaik dan sesemua yg mungkin. Kepada yg masih menunggu jawapan email or PM tu harap maklum ye. Insya Allah kite akan reply secepat mungkin. Sejak mula... 

Beads Embroidery: Aktivi Manik2 di Sarawak, 7 NOV 2010

Beads Embroidery: Aktivi Manik2 di Sarawak, 7 NOV 2010
As salam sisters and all beading fans + members After 2 week of hectic schedule dgn school n such, akhirnya dapat pegang laptop. Usually, im fighting with the kids berebut pakai laptop. Semuanya dh tau click sana sini, kite ni menunggu la turn, x beralah ngan anak nnti, kejap2 dia tanye ‘ BILA NAK SAMPAI TURN ADIK….(sambil wat muka sedey)”, x ke haru? Just wanted... 

Pelancaran Video Teknik Asas Sulaman Manik Dan Labuci

Ok seperti yang dijanjikan saya lancarkan video teknik asas sulaman manik dan labuci yang sekian lama tertangguh. InsyaAllah video ini berbaloi baloi jika dimiliki kerana hampir 100% merupakan teknik2 yang diajarkan semasa saya mengadakan kelas2 sulaman di seluruh negara. Kepada yang takde masa dan memang susah dapat peluang utk join kelas saya dapatkan segera versi DVD dan IsnyAllah... 

PENGUMUMAN: PRA PELANCARAN EBOOK “STRATEGI HARGA TEMPAHAN” FY2010

PENGUMUMAN: PRA PELANCARAN EBOOK
Selamat menyambut tahun baru kepada seluruh peminat2 beading tak kira di mana u all berada. Terima kasih tak terhingga kerana sentiasa support dan beri semangat kepada saya untuk teruskan memartabatkan seni sulaman manik dan labuci. Hari ini merupakan pra pelancaran ebook ke dua dari Imass dan pada kali ini merupakan versi berbayar. Terlalu ramai yang bertanyakan perihal menetapkan... 
Designed by ImassBeads. Powered by WordPress.