Your are here: Home // Posts Tagged With manik

Book Reviews: Beadwork/ Beading

Book Reviews: Beadwork/ Beading
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, "script", "facebook-jssdk")); As salam & good day to all, Its been quite... 

beads embroidery: arch

beads embroidery: arch
Assalamualaikum & salam 1Malaysia, Its had been quite sometimes myself remain in silent. Bukannye x nak update cerita terkini tp masa yg ade rasanye too short for me. 24 hours yg ade rase mcm 12jam je. Putaran masa makin cepat berlalu.. So now, after Q1 dan kebanyakan kerja2 ofis dah ringan skit,sampailah masa kite bersiaran and to share the knowledge again. Kali ni, kite ke... 

Sulaman Manik Labuci: Ramadan 1432 Datang Lagi..

Sulaman Manik Labuci: Ramadan 1432 Datang Lagi..
As salam dan salam sejahtera kepada semua.. Memang lama kite menyepi seketika sebb sibuk menyiapkan baju2 utk dimanikkan dan deliver separuh sebelum start bulan posa. Jumlah pun kite amik x banyak coz masa dan nak mengekalkan kualiti. Bak kate orang, biar sikit tapi kualiti terjaga..pastu yg penting dapat lepas gian menjait manik, kan? Anyway, sempena menjelang ramadan taun ni kite... 

Beads Embroidery: Pattern Sketches (Raya Collection)

As salam & salam sejahtera, Arini during lunch hour, rasa malas nak keluar..so what i did is trying to finish up sketches utk raya collection. Theme – biasalah, a mix of flora & fauna. So, design yg dibuat ni adalah utk semua jenis baju kurung, atau yg berleher bulat.. but some of the design applicable to baju kebaya, blauses & such.. Idea, datang x tentu masa.... 

Sidetrack Sulaman Manik Labuci: Majlis Perkahwinan Ayu & Zul, 4-5 Jun 2011

Sidetrack Sulaman Manik Labuci: Majlis Perkahwinan Ayu & Zul, 4-5 Jun 2011
As salam & salam sejahtera to all.. Lately, kite dh kasi tau a lil bit here and there on what is actually happening, but today baru dpt reveal all. Bukan x sudi nk jawap email, nak jawap message in FB or beling silent without reason. Actually, im very bz with the preparation wedding adik perempuan as mentione tajuk kat atas. This is the last wedding reception in our family.... 

Sulaman Manik Labuci: Kelas Johor, 29 May 2011

Sulaman Manik Labuci: Kelas Johor, 29 May 2011
As salam & salam sejahtera semua, Its been a while kite x merepotkan al kisah kelas2 yg telah dianjurkan oleh pihak kami. Bukan x nak post n3 tapi kadang2 x sempat. By the time nk post dlm blog, cerita pun dh basi..huhuu.. Tapi, dikesempatan ini, dpt lah kite cerita serba sedikit pasal kelas yg baru je berlangsung semalam, 29 May 2011 di Skudai, Johor. Kelas ni pun same gak... 

Beads Embroidery: Snapshot Program EOCM (Exora Owner Clubs M’sia) di 3J, TV1

Beads Embroidery: Snapshot Program EOCM (Exora Owner Clubs M'sia) di 3J, TV1
As salam and peace upon all the beading fans.. Just to share a small achivement by my lil princess – madihah. Its all started when my husband forced myself to get a break and join the program held/conduct by his fellow members in Exora Owner Clubs Malaysia. Its a convoy. They managed to get some sponsorship from PROTON and a few corporate companies. Alhamdulillah.. So, we... 

Sulaman Manik Labuci: PeMANIK, Manisnye Kejayaan (KELUARGA JUN 2011)

Sulaman Manik Labuci: PeMANIK, Manisnye Kejayaan (KELUARGA JUN 2011)
Praise be to Allah, the Most Gracious Most Merciful, As salam & greetings to all beading fans out there.. Kali ni penat nak menulis panjang.. so, can i just let the pics do all the talking???? The most important is, tears of happiness…now I can SMILE..alhamdulillah & jazakallah syukran! Enjoy your reading!Pic 1.0 Cover Mags – KELUARGA JUNE 2011 Pic 2.0 Our Stories..Its... 

Aktiviti PeMANIK: Latihan “Induksi Program Pertauliahan Kemahiran”

Aktiviti PeMANIK: Latihan “Induksi Program Pertauliahan Kemahiran”
As salam dan salam sejahtera semua.. Jemputan ke Latihan “Induksi Program Pertauliahan Kemahiran” 1. Penceramah Jemputan : Pegawai Pentauliah dari CIAST, Kementerian Sumber Manusia 2. Setiap peserta mendapat Sijil Kemahiran Malaysia Butiran kursus: Tempat : Dewan Cempaka – Aras 1, Hotel City Villa KL, 69, Jalan Haji Hussein, Off Jalan Tuanku Abdul Rahman, 50300, Kuala... 

Sulaman Manik Labuci: Keahlian PeMANIK (No. Pendaftaran: 1528-11SEL)

Sulaman Manik Labuci: Keahlian PeMANIK (No. Pendaftaran: 1528-11SEL)
As salam sisters dan to all yg minat dunia sulaman manik labuci, Due to heavy responses yg kite dpt, kali ni kite jawapnye antara FAQ untuk PeMANIK: 1. Saya berminat menjadi ahli bagaimana? (jwpn): Sesiapa sahaja boleh menjadi ahli PeMANIK. Untuk menjadi ahli sila click http://senijahitan.com/borangMBS.pdf 2. Saya telah memuatturun borang. Bagaimana untuk saya isi dan submit? (jwpn)... 

Sulaman Manik Labuci: Lace & Bunga Fabrik Sifon

Sulaman Manik Labuci: Lace & Bunga Fabrik Sifon
As salam dan salam sejahtera kepada semua peminat senijahitan.com Kita mohon maaf kalau ade PM, emails yg x terjawap or ter’over’ look. Bukan tak sudi tetapi akdang2 dlm masa sehari beribu email yg masuk. Kite try jawap sebaik dan sesemua yg mungkin. Kepada yg masih menunggu jawapan email or PM tu harap maklum ye. Insya Allah kite akan reply secepat mungkin. Sejak mula... 

Beads Embroidery: Aktivi Manik2 di Sarawak, 7 NOV 2010

Beads Embroidery: Aktivi Manik2 di Sarawak, 7 NOV 2010
As salam sisters and all beading fans + members After 2 week of hectic schedule dgn school n such, akhirnya dapat pegang laptop. Usually, im fighting with the kids berebut pakai laptop. Semuanya dh tau click sana sini, kite ni menunggu la turn, x beralah ngan anak nnti, kejap2 dia tanye ‘ BILA NAK SAMPAI TURN ADIK….(sambil wat muka sedey)”, x ke haru? Just wanted... 

Beads Embroidery SOFT LAUNCH: Kombinasi Teknik Asas Membentuk Rekaan Flora

Beads Embroidery SOFT LAUNCH: Kombinasi Teknik Asas Membentuk Rekaan Flora
As salam & greetings to all, Setelah sekian lama projek kombinasi teknik ni menghadapi pelbagai dugaan dan rintangan, akhirnya ia siap diedit dan dimasukkan ke dalam versi DVD dan VCD. Kat sini kite nak maklumkan video ini akan dikeluarkan dalam versi DVD dan juga VCD. Harganya sudah tentu berbeza. Insya allah, sekiranya tiada halangan ianya akan dimuatkan ke dalam sekeping... 

Beads Embroidery: Recent Activities Held 3/4/10

Beads Embroidery: Recent Activities Held 3/4/10
As salam & greetings to all, It’s time to update on recently held activities with Biro Wanita, JKP Zon 13, Kawasan Puchong Indah. They booked me way back in December 2009. They had changed the date several times but at last they managed to found a date which is 3 April 2010! The date clashed with one of the function i’d waited for – my SIFU’s Bead Embroidery... 

GP Sales Kedai Manik Dot Com

GP Sales Kedai Manik Dot Com
Sempena aktviti 2010 Malaysia Grand Prix yg bakal berlangsung bermula April ini, kedaimanik akan mengadakan “GP Sales” selama sebulan bermula dari 1 April – 30 April. http://www.kedai-manik.com/category/16/glass-pearl-beads/round-6mm/ Jualan hebat GP ini melibatkan semua jenis glass pearls dari saiz 4mm – 6mm. Kepada yg berminat boleh membuat pembelian dengan harga... 

PENGUMUMAN: PRA PELANCARAN EBOOK “STRATEGI HARGA TEMPAHAN” FY2010

PENGUMUMAN: PRA PELANCARAN EBOOK
Selamat menyambut tahun baru kepada seluruh peminat2 beading tak kira di mana u all berada. Terima kasih tak terhingga kerana sentiasa support dan beri semangat kepada saya untuk teruskan memartabatkan seni sulaman manik dan labuci. Hari ini merupakan pra pelancaran ebook ke dua dari Imass dan pada kali ini merupakan versi berbayar. Terlalu ramai yang bertanyakan perihal menetapkan... 

Sulaman Manik Labuci: Cara Melekatkan Hot Fix Stone (HFS)

Sulaman Manik Labuci: Cara Melekatkan Hot Fix Stone (HFS)
Assalamualaikum & salam sejahtera to all, Last n3 kite dah tengok samples on penggunaan HFS pada tudung. So kali ni kite tgk in detail cara nak melekatkan pulak. HFS ade pelbagai jenis dan pelbagai bentuk. Terpulang pada citarasa dan rekaan masing2. Untuk mengetahui samada HFS itu jenis kualiti tinggi atau tidak, satu cara dengan melihat bhgn belakangnye. Kalau belakangnye kale... 

Lokasi Kelas Sulaman Manik Di Kota Bharu, Kelantan

Lokasi Kelas Sulaman Manik Di Kota Bharu, Kelantan
Salam dan selamat sejahtera, Mohon maaf kerana agak lewat umumkan lokasi kelas sulaman yang bakal berlangsung pada hari jumaat bersamaan 21/8/2009 bermula jam 8.30 pagi. Baiklah kelas sulaman akan diadakan di Suria Hotel, Kota Bharu beralamat seperti berikut: Suria Hotel, Jalan Padang Garong Kota Bharu, Kelantan 15000 09-7432255 Kepada peserta yang telah mendaftar boleh rujuk peta... 
Designed by ImassBeads. Powered by WordPress.