Your are here: Home // Posts Tagged With miyuki

Book Reviews: Beadwork/ Beading

Book Reviews: Beadwork/ Beading
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, "script", "facebook-jssdk")); As salam & good day to all, Its been quite... 

THE BIG DREAM BEGINS: ABOUT FILIGIREE

THE BIG DREAM BEGINS: ABOUT FILIGIREE
As salam & good day to all, Since myself bed ridden at home, so ive got time to spend on ‘kerja-kerja MANIK & LABUCI”. In sha Allah..back on track to blog again.. ALLAH the GREAT! Dia kasi rehat kaki tapi alhamdulillah my hands are still working. So inilah yg dikatekan hikmah..since myself cant walk around, so my mother is the one who had been very2 helpful entertaining... 

Peristiwa 25 Jan 2013

Peristiwa 25 Jan 2013
As salam.. Mata x bole tido. Theres so much to tell n so many things to update. But personally myself had to apologize to all senijahitan fans. Bak kate pepatah kite merancang tp DIA dh menentukan ape yg terbaik utk kite. Setiap kejadian ade hikmahnye. Mula2 diri ni busy dgn kelas. Alhamdulillah..abis dh my diploma on Montessori. So the Plan is to move up ape2 jua projek manik yg... 

Beads Embroidery: Extension Activity from Arch

Beads Embroidery: Extension Activity from Arch
  As salam dan salam sejahtera to all.. Kite berjumpa semula after a week full of tension. Dulu bila tension musti pasal exam. Nak2 bila sampai ke subjek yg melibatkan pengaturcaraan komputer. Either C, C plus, Java, HTML..adoi..nasib ade pakwe hensem yg selalu mengofferkan diri untuk membantu dlm tutorial or assignment. Tapi kali ni, its not about programming, ni lebih kepada... 

Beads Embroidery: Eid ul Fitri Motif Collection FY2011

Beads Embroidery: Eid ul Fitri Motif Collection FY2011
As salam dan sala sejahtera.. Macam mana nak menghasilkan lakaran yg cukup kreatif dan memberikan impak kepada rekaan kite? For me, sometimes berkerut2 dahi sampai kepala nk pecah memikrkan ape design terbaru atau lain dari yang lain yg bakal diapplykan keatas fabrik. Adoi..kadang2 kering idea..kadang2 sampai mencurah2 idea sampai x cukup2 kertas nk lakarkan atau lukiskan dan kemudian... 

Sulaman Manik Labuci: Salam Eid ul Fitr 2011 & Preview

Sulaman Manik Labuci: Salam Eid ul Fitr 2011 & Preview
As salam & Salam Eid ul Fitr.. Rasanye masih x terlambat untuk pihak senijahitan.com mengucapkan salam lebaran kepada semua peminat dunia seni sulaman manik labuci, kan. Bukan x nak ucap sebelum raya, masa x mengizinkan. malahan diuji plak dgn masalah teknikal. Ada yang ‘suka’ menghantar malware bukan2..hacked??? Tapi, alhamdulillah.. semuu dh kembali pulih. Terpaksa... 

Sulaman Manik Labuci: Kelas Johor, 29 May 2011

Sulaman Manik Labuci: Kelas Johor, 29 May 2011
As salam & salam sejahtera semua, Its been a while kite x merepotkan al kisah kelas2 yg telah dianjurkan oleh pihak kami. Bukan x nak post n3 tapi kadang2 x sempat. By the time nk post dlm blog, cerita pun dh basi..huhuu.. Tapi, dikesempatan ini, dpt lah kite cerita serba sedikit pasal kelas yg baru je berlangsung semalam, 29 May 2011 di Skudai, Johor. Kelas ni pun same gak... 

Beads Embroidery: Snapshot Program EOCM (Exora Owner Clubs M’sia) di 3J, TV1

Beads Embroidery: Snapshot Program EOCM (Exora Owner Clubs M'sia) di 3J, TV1
As salam and peace upon all the beading fans.. Just to share a small achivement by my lil princess – madihah. Its all started when my husband forced myself to get a break and join the program held/conduct by his fellow members in Exora Owner Clubs Malaysia. Its a convoy. They managed to get some sponsorship from PROTON and a few corporate companies. Alhamdulillah.. So, we... 

Beads Embroidery: Bunga Pahar Bermanik

Beads Embroidery: Bunga Pahar Bermanik
As salam dan salam sejahtera sekali lagi, Kali ni kite share sikit ape yg kite tgh buat sepanjang bulan May. Maklum sajelah.. by end of May dah start school holidays. Bila cuti skolah maknanye = kenduri kahwin. So, our family pun x terkecuali. Kali ni merupakan yg penghabisan, adik perempuan. Bak kate org, kalau nk buat majlis tu biarlah elok. Bajet sentiasa diutamakan, biar sederhana... 

Sulaman Manik Labuci: Keahlian PeMANIK (No. Pendaftaran: 1528-11SEL)

Sulaman Manik Labuci: Keahlian PeMANIK (No. Pendaftaran: 1528-11SEL)
As salam sisters dan to all yg minat dunia sulaman manik labuci, Due to heavy responses yg kite dpt, kali ni kite jawapnye antara FAQ untuk PeMANIK: 1. Saya berminat menjadi ahli bagaimana? (jwpn): Sesiapa sahaja boleh menjadi ahli PeMANIK. Untuk menjadi ahli sila click http://senijahitan.com/borangMBS.pdf 2. Saya telah memuatturun borang. Bagaimana untuk saya isi dan submit? (jwpn)... 

Sulaman Manik Labuci: Another Rekaan Crumble?

Sulaman Manik Labuci: Another Rekaan Crumble?
As salam to all fans, Selepas 3 bulan mengeramkan baju k.zarina ni, akhirnya on Saturday, 29 Jan 2011 berjaya jua kite anta dan transfer ke tangan dia. Bukannye x abis jahit, cuma masa x mengizinkan kite berjumpa. Too much things to do. Busy dengan handling skolah, ngan keje2 yang rasanye kalau berhenti makin bertimbun! Alhamdulillah.. start from Nov, Dec abis je jait, niat dihati... 

Beads Embroidery: Latest Bead Work Done – April 2010

Beads Embroidery: Latest Bead Work Done - April 2010
Dearest all, Just to share some beads embelsihment done for Sis Dah from Shah Alam. She requested for a simple design with sequin flower bowl as one of the key material (along with MIYUKI 11/0 2 cut hex, 11/0 RR, Flat 4mm transparent sequin and 4mm glass pearls). She wanted a design which swirl up with different length and yet not too high, just a few inches. The color must highlight... 

MIYUKI 15/0 RR ready for ‘ BEADS EMBROIDERY’!

MIYUKI 15/0 RR ready for ' BEADS EMBROIDERY'!
Assalamualaikum & Greetings to all.. Seronoknye bila dpt package aritu. Inilah yang kite nanti2kan. Manik MIYUKI saiz 15/0 Round Rocailles yang sekian lama kite idamkan utk membelinye. Akhirnya sampai jua! Manik2 ni kite beli thro a cousin yang belaja kat sana. Dia la yang bertungkus lumus mencari dan mendapatkannye. Kalau x, ayoo.. setakat beli ciput2 ni sape nak layan.. Ini... 

Announcement: JUALAN PENGHABISAN STOK!

Salam to all Terima kasih kepada semua pembeli dan pengunjung setia senijahitan.com. Bermula dari 19 JANUARY 2009 – 31 JANUARY 2009 akan diadakan JUALAN PENGHABISAN STOK manik-manik MIYUKI seperti yang terdapat dalam galeri manik. Hanya order yang dibuat antara tarikh di atas akan dilayan dengan harga seperti dalam paparan galeri. Harga baru akan bermula dari tarikh 1 FEBRUARI... 
Designed by ImassBeads. Powered by WordPress.