Your are here: Home // Posts Tagged With rekaan manik

Kelas Sulaman Manik Labuci: A Community Threats!

Kelas Sulaman Manik Labuci: A Community Threats!
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, "script", "facebook-jssdk")); As salam dan salam sejahtera to all.. Its... 

Sulaman Manik Labuci: PeMANIK Birthday Bash, 27 Mac FY2011

Sulaman Manik Labuci: PeMANIK Birthday Bash, 27 Mac FY2011
As salam to all, Seperti yg semua tahu, majlis perjumpaan PeMANIK (Persatuan Pengusaha & Peminat Seni Sulaman Manik Selangor dan Kuala Lumpur) telah berjaya dijalankan dengan kehadiran seramai ¬†88 org yang terdiri daripada pelbagai peringkat umur wanita dan dari surirumah sehinggalah ke golongan profesional. Kehadiran Pn Zaleha Md Kassim mewakili Bumiputera Designers Association... 

Beads Embroidery: Aktivi Manik2 di Sarawak, 7 NOV 2010

Beads Embroidery: Aktivi Manik2 di Sarawak, 7 NOV 2010
As salam sisters and all beading fans + members After 2 week of hectic schedule dgn school n such, akhirnya dapat pegang laptop. Usually, im fighting with the kids berebut pakai laptop. Semuanya dh tau click sana sini, kite ni menunggu la turn, x beralah ngan anak nnti, kejap2 dia tanye ‘ BILA NAK SAMPAI TURN ADIK….(sambil wat muka sedey)”, x ke haru? Just wanted... 

Sulaman manik labuci: Kombinasi Teknik => New Design

Sulaman manik labuci: Kombinasi Teknik => New Design
Salam semua.. Berjumpa lagi pada n3yg baru. Sebelum tu, meh kite tengok beberapa soalan favorite yang selalu ditanye semasa kelas “Saya tak kreatif, macam mana nak design?” atau “tangan keras la.., tak tau nak reka corak!” atau “Macam mana saya nak hasilkan rekaan baru?” Jawapan kite selalunya – “Setiap orang kreatif dalam cara yg... 

SULAMAN MANIK & LABUCI: BEATHER’S GATHERING 01/2010

SULAMAN MANIK & LABUCI: BEATHER'S GATHERING 01/2010
As salam & salam sejahtera kepada semua peminat BE x kira dimana jua anda berada.. Untuk kali ni kite update skit on whats happening masa Beathers Gathering di rumah Datin Norsimah yang bertempat di Tropicana Golf Resort. Sebelum ni x dpt nak update cerita coz my card reader rosak. Wayer USB cam plak pun same, problem cannot detect device. Ntah mcm mane kene le minta hubby tgkkan... 

Sulaman Manik & Labuci: WIP Selendang & Batik Crepe

Sulaman Manik & Labuci: WIP Selendang & Batik Crepe
As salam & salam sejahtera, N3 kali ni kite tgk camne kerja2 menyulam manik pada selendang dan kombinasi teknik2 yang menbentuk rekaan penuh. Kerja-kerja sulaman pd selendang terpulang pada beader tersebut bagaimana rekaan dibuat ke atas selendang. Untuk menjahit selendang, bahan utama adalah fabrik yang bakal kite pilih. Untuk selendang, seeloknya terdiri dari kain yg lembut... 

Beads Embroidery (BE): Work Done

Beads Embroidery (BE): Work Done
Assalamualaikum & salam sejahtera to all, Lately, mmg busy sgt. Biasa lah ujung taun bila dah start business planning, corporate review + ¬†brainstorming utk RMk10, masya allah, kalau bole dengan kaki skali nak menaip. Dalam sibuk2 ni kene jugak layan BE. For those yg sudi menjawap survey lokasi kelas, terima kasih banyak coz it will help me to schedule kelas2 yg akan dtg. Setakat... 

Lesson 1: Manik Bersayap (Wings of Sequince)v2

Lesson 1: Manik Bersayap (Wings of Sequince)v2
Ok kite sambung skit…refer gamba2 yg tersenarai kat bwh ni… Ini gamba utk langkah 6: (sorry le ek…aritu tak dpt nak download, network off dah blocked) As what kite mention dlm lesson 1, untuk Langkah 6, kene le draftkan dulu corak/lakaran yg kite nak. cthnye, kalau nak buat bunga dr teknik ni – Manik Bersayap, kene le lukiskan bulatan supaya bila nak start... 
Designed by ImassBeads. Powered by WordPress.