Your are here: Home // Posts Tagged With rekaan sulaman manik

Beads Embroidery: Design & Color

Beads Embroidery: Design & Color
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, "script", "facebook-jssdk")); Assalamualaikum dan salam sejahtera to all, Sekali... 

Sulaman Manik Labuci: CRUMBLE DESIGN (Update Pt 2)

Sulaman Manik Labuci: CRUMBLE DESIGN (Update Pt 2)
As salam & salam sejahtera, Since malam tadi ingat nk update the final touch for the CRUMBLE design, tapi hajat x berkesampaian. Batuk & flu x ingat dunia punye, sampai rasa nk terkencing2 dibuatnya. Tido pun x dapat. Last2 tertido sendiri. Pagi tadi, x tahannye pasal terpaksalah pegi jumpa Dr Amelia – Our family Dr. Dah lama x sakit teruk camni. Mmg badan fight back... 

Sulaman Manik & Labuci: Susulan DVD – Hasil Gabungan Teknik

As salam & salam sejahtera semua, Sejak pelancaran dvd 20 teknik sulaman manik dan labuci, sambutannya sungguh x disangka. Dengan itu, kite amat berterima kasih kepada yg memberi support berterusan kepada senijahitan.com. Insya allah, selagi masih ade kekuatan, kite akan bersama2 belajar dan saling berkongsi apa jua ilmu BE. Kepada yg belum membeli dan berminat untuk membeli,... 

Sulaman Manik Labuci: Design Jubah Kate & WIP

Sulaman Manik Labuci: Design Jubah Kate & WIP
Assalamulaikum & selamat sejahtera ye.. 1stly, my appologize to Kate. Janji malam seminggu yang lepas tapi hari ni baru berkesempatan utk upload. Sorry ye .. Tanpa lengah2 masa, meh tgh gamba design utk jubah Kate Jubahnye kale hitam dan requirement Kate nak dimanikkan pada bahagian lengan, badan baju dan bwh kain. So, ini  Read More →

Sulaman Manik & Labuci: Some Ideas for CT, Norain & Yunie

Sulaman Manik & Labuci: Some Ideas for CT, Norain & Yunie
Assalamualaikum semua, Jumpa lagi utk idea sharing session. But 1st, kene minta maaf ngan Ct dulu coz lama janji ngan dia tapi x sempat nak upload. Harap Ct faham condition akak ye. Sketches lama dah siap cume masa je x dpt nak dicuri. Kalau ade 8 tgn, mcm2 rasanye nak buat, 24 hours seems not enough for me. Anyway, utk x menghampakan CT, Norain & Yunie, meh kite tgk ape yg... 

SULAMAN MANIK & LABUCI: BAJU TANDANG DAINEE

SULAMAN MANIK & LABUCI: BAJU TANDANG DAINEE
Salam sejahtera to all, Subject above refers. Actually, i’ve doneĀ  BEĀ  on the ‘baju’ almost 2 weeks ago. Trying to meet up with dainee since then but eventually failed to do so. Im stuffed with office workload n almost everyday (for d past 2 weeks) we all (our team) going back at 9.30pm. Camne tu???? Exhausted.. ‘Jurnal kurus’ which supposed to be... 

Sulaman Manik & Labuci:Baju Kenduri

Sulaman Manik & Labuci:Baju Kenduri
Assalamualaikum.. Seperti yang dijanjikan, setelah balik dr kenduri kat bangi, kite will preview design yang dibuat atas baju kurung thai silk kale oren yang dipakai sempena majlis pernikahan adik ipar kite ngan org bangi. Baju kurung ni dijahit baju kurung biasa dan plan awal nak wat heavy sulaman manik & labuci kat bahagian bwh baju kurung dan 2 belah lengan. Tapi disebabkan... 
Designed by ImassBeads. Powered by WordPress.