Your are here: Home // Posts Tagged With sulaman

Beads Embroidery: Extension Activity from Arch

Beads Embroidery: Extension Activity from Arch
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, "script", "facebook-jssdk"));   As salam dan salam sejahtera to all.. Kite... 

Sulaman Manik Labuci: Ramadan 1432 Datang Lagi..

Sulaman Manik Labuci: Ramadan 1432 Datang Lagi..
As salam dan salam sejahtera kepada semua.. Memang lama kite menyepi seketika sebb sibuk menyiapkan baju2 utk dimanikkan dan deliver separuh sebelum start bulan posa. Jumlah pun kite amik x banyak coz masa dan nak mengekalkan kualiti. Bak kate orang, biar sikit tapi kualiti terjaga..pastu yg penting dapat lepas gian menjait manik, kan? Anyway, sempena menjelang ramadan taun ni kite... 

Beads Embroidery: Snapshot Program EOCM (Exora Owner Clubs M’sia) di 3J, TV1

Beads Embroidery: Snapshot Program EOCM (Exora Owner Clubs M'sia) di 3J, TV1
As salam and peace upon all the beading fans.. Just to share a small achivement by my lil princess – madihah. Its all started when my husband forced myself to get a break and join the program held/conduct by his fellow members in Exora Owner Clubs Malaysia. Its a convoy. They managed to get some sponsorship from PROTON and a few corporate companies. Alhamdulillah.. So, we... 

Aktiviti PeMANIK: Latihan “Induksi Program Pertauliahan Kemahiran”

Aktiviti PeMANIK: Latihan “Induksi Program Pertauliahan Kemahiran”
As salam dan salam sejahtera semua.. Jemputan ke Latihan “Induksi Program Pertauliahan Kemahiran” 1. Penceramah Jemputan : Pegawai Pentauliah dari CIAST, Kementerian Sumber Manusia 2. Setiap peserta mendapat Sijil Kemahiran Malaysia Butiran kursus: Tempat : Dewan Cempaka – Aras 1, Hotel City Villa KL, 69, Jalan Haji Hussein, Off Jalan Tuanku Abdul Rahman, 50300, Kuala... 

Sulaman Manik Labuci: PeMANIK Birthday Bash, 27 Mac FY2011

Sulaman Manik Labuci: PeMANIK Birthday Bash, 27 Mac FY2011
As salam to all, Seperti yg semua tahu, majlis perjumpaan PeMANIK (Persatuan Pengusaha & Peminat Seni Sulaman Manik Selangor dan Kuala Lumpur) telah berjaya dijalankan dengan kehadiran seramai  88 org yang terdiri daripada pelbagai peringkat umur wanita dan dari surirumah sehinggalah ke golongan profesional. Kehadiran Pn Zaleha Md Kassim mewakili Bumiputera Designers Association... 

Sulaman Manik Labuci: Apakah Yang Dicari dalam Menghasilkan Sulaman Manik Berkualiti?

As salam & greetings, You all suka x sulaman manik labuci? As for myself, tak terkata minatnya! Oleh itu mari kite tengok antara faktor/komponen/elemen yang menyumbang dalam penghasilan sulaman manik berkualiti. Setiap beader atau bead artist mempunyai keunikan dan style yg tersendiri hasil daripada kemahiran yang dibangunkan dalam suatu tempoh yang lama. Tetapi, antara elemen... 

SULAMAN MANIK & LABUCI: MAP UTK KELAS 4 JULY 2010

SULAMAN MANIK & LABUCI: MAP UTK KELAS 4 JULY 2010
Dear all peserta, Disertakan map utk ke lokasi kelas ye..kelas kali ni akan diadakan di BEADS ECETERA, kedai jualan manik yang dimiliki oleh Pn Noor Shaidah bersama rakan kongsinya. Tukar angin ke wangsa maju. Somemore, nak menolong sesama bangsa mempromosikan kedainya. Shaidah dan rakan kongsi lebih kepada BEADS JEWELLARY.  1St time dia kontek, terpanggil untuk menolong, ye la... 

Lokasi Kelas Sulaman Manik Di Kota Bharu, Kelantan

Lokasi Kelas Sulaman Manik Di Kota Bharu, Kelantan
Salam dan selamat sejahtera, Mohon maaf kerana agak lewat umumkan lokasi kelas sulaman yang bakal berlangsung pada hari jumaat bersamaan 21/8/2009 bermula jam 8.30 pagi. Baiklah kelas sulaman akan diadakan di Suria Hotel, Kota Bharu beralamat seperti berikut: Suria Hotel, Jalan Padang Garong Kota Bharu, Kelantan 15000 09-7432255 Kepada peserta yang telah mendaftar boleh rujuk peta... 

Teknik Asas Sulaman Manik Dan Labuci

Salam sejahtera semua. Akhirnya sampai juga hajat saya untuk memberikan sesuatu yang sangat berguna kepada pembaca-pembaca semua. So pada hari ini tepat jam 11.00 pagi dengan rasminya saya melancarkan ebook pertama saya dalam Siri Pertama iaitu Teknik Asas Sulaman Manik Dan Labuci. Setelah bertungkus lumus menyiapkan ebook ini dan akhirnya siap untuk dijadikan sumber panduan kepada... 

sulaman lagi

Salam semua Agak lama tak amsuk blog..busy dengan kerja. As usual walaupun busy kene jengah jugak blog ni walaupun tak se aktif rakan2 bloggers yg lain spt cheq-sue etc. The latest project – beading for my friend – Aiza. Sempena birthday dia, org lain kasi adiah, kite kasi je le skill sulam menyulam ni ke dia. Sulam atas baju maxi nye. since the color of the baju is... 
Tags:
Designed by ImassBeads. Powered by WordPress.