Your are here: Home // Posts Tagged With Teknik Sulaman Manik

Sulaman Manik Labuci: Bunga Reben (Part 1)

Sulaman Manik Labuci: Bunga Reben (Part 1)
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, "script", "facebook-jssdk")); Kraf lama yang tetiba terlintas di fikiran! Salam... 

Sulaman Manik Labuci: Update Kelas Tertutup

Sulaman Manik Labuci: Update Kelas Tertutup
As salam to all, semoga semuanya suksess selalu dan sihat.. Lately, bz with office works. Then kite cuti plak 1 week (minggi cuti wesak) just to go and search for verification ke atas knowledge yg kite ade ni. Bayaran mmg agak mahal tapi berbaloi. Then naik keje, lepas cuti 1 week, anak kite – si talhah plak manjang demam. Dah on off jadiknye ke ofis. Hari ni cuti lagi.. suhu... 

Sulaman Manik & Labuci: Susulan DVD – Hasil Gabungan Teknik

As salam & salam sejahtera semua, Sejak pelancaran dvd 20 teknik sulaman manik dan labuci, sambutannya sungguh x disangka. Dengan itu, kite amat berterima kasih kepada yg memberi support berterusan kepada senijahitan.com. Insya allah, selagi masih ade kekuatan, kite akan bersama2 belajar dan saling berkongsi apa jua ilmu BE. Kepada yg belum membeli dan berminat untuk membeli,... 

Teknik Sulaman Manik & Labuci: T14 Daun Stem

Teknik Sulaman Manik & Labuci: T14 Daun Stem
¬†Assalamualaikum & Salam Sejahtera to all, Sori la, lately bz skit ngan keje2 kat ofis. Ni big boss dah pegi Denmark & Finland. She’s only be back after next week. So, sebelum dia pegi tu kene le settlekan ape yg patut. Ni kira lega le skit. Tinggal nak pegi attend ape2 seminar yg patut, settlekan internal tasks je yg tinggal. Bila dah start utk RMK 10 Planning, then... 

Contoh Rekaan: SULAMAN MANIK & SEQUIN

Contoh Rekaan: SULAMAN MANIK & SEQUIN
Salam to all.. Agak lama jugak kite x tunjukkan contoh2 rekaan kan? Ramai yang minta dan nak kite kirimkan sepenuhnya. Bukan x nak kirimkan tapi x berkesempatan lagi. So, untuk pre-tayang antara some of the contoh yang tgh kite work on (W.I.P) bolehlah refer kat gamba2 di bawah ni.. moga2 ianya merangsang daya kreativiti masing2 dengan lebih bagus lagi.. Kali ni, kite nak tunjukkan... 

Cara Jahit Manik Tabur

As requested by ROS and to all beading fans.. Specially brought to you by ME@imass! Sebelum mula ape2, pastikan peralatan + manik2 (mandatory) telah tersedia. (masa ni time lunch kat ofis. curi masa skit, sebelah tgn pegang baju sebelah lagi tangkap gamba – khas utk semua. Pesanan penaja: abaikan bground meja yg tgh berselerak) Step 1: Seperti biasa buatkan  Read More →

Teknik 2: Jelujur (Running Stich)

assalamualaikum Ini teknik no 2 yang dikenali sebagai ‘Jelujur’ atau ‘Running Stich‘. Teknik ni bley kite aplly kan dengan penggunaan 1 manik, 2 manik atau 3 manik. Terlampau banyak bilangan manik, sulaman kite jadi tak kemas dan tak sesuai diadaptasikan dlm penggunaan ‘teknik jelujur’ ni. Kalau nak bilangan manik yg banyak dan bersambungan (antara... 

Lesson 1: Manik Bersayap (Wings of Sequince)

Lesson 1: Manik Bersayap (Wings of Sequince)
Ini¬†lesson no 1 yang kite nak tunjuk. Rasanye semua tertanye2 camne sequin bley jadik macam2 rekaan bunga kan?! Camne nak start jait? So antara alatan kite dah kasi tau on last post. Yang penting kene ade adalah sequin bulat dan glass beads (manik bulat). Utk benang, minimum lapiskan 2 dah cukup kuat dah. Pakai benang biasa pun ok.Tapi  Read More →
Designed by ImassBeads. Powered by WordPress.