Your are here: Home // Posts Tagged With teknik sulaman

Sulaman Manik Labuci: Salam Eid ul Fitr 2011 & Preview

Sulaman Manik Labuci: Salam Eid ul Fitr 2011 & Preview
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, "script", "facebook-jssdk")); As salam & Salam Eid ul Fitr.. Rasanye... 

Sulaman manik labuci: Kombinasi Teknik => New Design

Sulaman manik labuci: Kombinasi Teknik => New Design
Salam semua.. Berjumpa lagi pada n3yg baru. Sebelum tu, meh kite tengok beberapa soalan favorite yang selalu ditanye semasa kelas “Saya tak kreatif, macam mana nak design?” atau “tangan keras la.., tak tau nak reka corak!” atau “Macam mana saya nak hasilkan rekaan baru?” Jawapan kite selalunya – “Setiap orang kreatif dalam cara yg... 

SULAMAN MANIK & LABUCI: MAP UTK KELAS 4 JULY 2010

SULAMAN MANIK & LABUCI: MAP UTK KELAS 4 JULY 2010
Dear all peserta, Disertakan map utk ke lokasi kelas ye..kelas kali ni akan diadakan di BEADS ECETERA, kedai jualan manik yang dimiliki oleh Pn Noor Shaidah bersama rakan kongsinya. Tukar angin ke wangsa maju. Somemore, nak menolong sesama bangsa mempromosikan kedainya. Shaidah dan rakan kongsi lebih kepada BEADS JEWELLARY.  1St time dia kontek, terpanggil untuk menolong, ye la... 

SULAMAN MANIK: UPDATE ON LATEST BEADS EMBROIDERY ACTIVITIES

SULAMAN MANIK: UPDATE ON LATEST BEADS EMBROIDERY ACTIVITIES
As salam & selamat sejahtera, Lama x dpt nak update coz bz ngan keje2 ofis – submission of RMK10 document, performance monitoring lagi, sampai bdan rasa sakit2. Minggu ni baru start dapat balik awal dan tido lena. Kalau x mahu tido ntah kemane, makan pulak makin banyak. Tu yg buat badan makin sedap je naik ni.. Tanpa membuang masa, lets see latest beadwork done utk k.rosmi.... 

ANNOUNCEMENT: KARNIVAL WANITA PUCHONG

ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA TO ALL, KAMI AKAN BERADA DI KARNIVAL WANITA PUCHONG, BT 14, PADA: TARIKH : 5 JULAI 2009 (AHAD) MASA : 9.00 am – 5.30 pm TEMPAT : DEWAN SERBAGUNA MPSJ BATU 14, PUCHONG AKTIVITI SENIJAHITAN.COM: BELAJAR TEKNIK2 BE “ON THE SPOT” DENGAN KADAR BAYARAN DARI SERENDAH RM 5 JUALAN MANIK2 MIYUKI, PELBAGAI LABUCI,... 

Kelas Sulaman Manik & Labuci 2009(1)

Kelas Sulaman Manik & Labuci 2009(1)
Assalamualaikum semua.. Lately bz skit ngan keje2 kat ofis, jadi x dpt nak luangkan masa sgt utk penulisan pelajaran percuma dan update anything on blog. So, kepada yg dah subcribed tu jgn risau. Pelajaran percuma masih lagi diteruskan cuma lepas ni mungkin akan di ubah skit formatnye. Kalau sekarang, email2 akan dihantar oleh sistem tapi untuk peningkatan perkhidmatan pelajaran... 

Lesson 3: Tali Air (Running Beads)

Salam sejahtera kepada semua.. While waiting for Seni Tikam Jahitan Karipap, kite jgn lupakan sesi belaja teknik seterusnya utk sulaman manik ni. 2 sessions, dpt ilmu pun berganda kan.. yg ptg, stay focus! Sorry for the inconsistancy of terminology. Sesape yg konfius, sorry. FYI, setakat ni utk seni sulaman manik & labuci kite dah belaja 2 teknik asas: 1. Wings of Sequins (WS)... 

Teknik 2: Jelujur (Running Stich)

assalamualaikum Ini teknik no 2 yang dikenali sebagai ‘Jelujur’ atau ‘Running Stich‘. Teknik ni bley kite aplly kan dengan penggunaan 1 manik, 2 manik atau 3 manik. Terlampau banyak bilangan manik, sulaman kite jadi tak kemas dan tak sesuai diadaptasikan dlm penggunaan ‘teknik jelujur’ ni. Kalau nak bilangan manik yg banyak dan bersambungan (antara... 

Lesson 1: Manik Bersayap (Wings of Sequince)v2

Lesson 1: Manik Bersayap (Wings of Sequince)v2
Ok kite sambung skit…refer gamba2 yg tersenarai kat bwh ni… Ini gamba utk langkah 6: (sorry le ek…aritu tak dpt nak download, network off dah blocked) As what kite mention dlm lesson 1, untuk Langkah 6, kene le draftkan dulu corak/lakaran yg kite nak. cthnye, kalau nak buat bunga dr teknik ni – Manik Bersayap, kene le lukiskan bulatan supaya bila nak start... 
Designed by ImassBeads. Powered by WordPress.