You are here: Home // Seni Jahitan // Video Seni Tikaman Leher Siri 1 & 2 : Jahitan Karipap

Video Seni Tikaman Leher Siri 1 & 2 : Jahitan Karipap

Salam semua..

Setelah sekian lama, barulah dpt kite letakkan video seni tikaman leher atau seni kekemasan untuk leher baju kurung ni.  Mende2 teknikal ni kene godek dan fahami structure dan keperluan sistemnye dulu. Bukan bole main attach je camtu. Videonye plak, kite amik dri taun lepas. Cuma x berkesempatan untuk diedit. Nasib ade hubby yang tolong. Alhamdulillah..

So kepada yang nak view bolelah click video kat bawah ni yea. Kene lah tengok kedua-dua video skali. Kalau x separuh jalan nnti ilmu tu. Kot ade salah cakap ke atau tersalah bahasa ke, harap maaf la. Ni mmg xde skrip2 nye. Main cakap je sesedap rasa mulut. Sambil tangan berjalan menunjukkan cara2 nak jait tu.. pale pun manjang pikir ayat seterusnye.. itu yang kalau terhenti tu, x pun salah cakap ke.. hihiii.. paham2 je la.. amatur!

Video Siri 1

Seni Tikaman Leher Untuk Baju Kurung: Jahitan Karipap

Video Siri 2

(Sambungan) Seni Tikaman Leher Untuk Baju Kurung: Jahitan Karipap

Hope all of u enjoy the clip dan jgn lupa praktikkan yea…

More video on seni tikaman leher baju kurung soon…..

Later

Tags: , ,

27 Responses to " Video Seni Tikaman Leher Siri 1 & 2 : Jahitan Karipap "

  1. assalamualaikum puan…boleh minta surat seni tikaman untuk jahit hantar saya,boleh x??

    Reply this comment

  2. Imass says:

    noriza

    sama2..sorry for the late reply.

    Reply this comment

  3. noriza says:

    terimakasih atas tunjukcara jahitan tersebut, sangat-sangat berminat tapi tak tahu nak buat, la ni tengkuk baju pasang lis saja tapi insyallah lepas ni baju saya cun dengan karipap dan mata lalat, tq byk2

    Reply this comment

  4. Imass says:

    jee

    waalaikumussalam, insya allah akan diconsider request jee

    Reply this comment

  5. jee says:

    Salam Kak Imass, saya baru ‘discover’ blog ini. Excited sungguh nk mempraktikkannya kerana mmg tersangat lama saya mencari kelas jahitan tengkuk baju kurung tp kebanyakannya jauh-jauh belaka. Saya nak tanya kalau ada DVD untuk teknik jahitan tengkuk baju kurung nie, saya nak order…..macih banyak-banyak Kak Imass..

    Reply this comment

  6. Aradia says:

    I love your site! It’s very informative. Thanks a lot for sharing the knowledge.

    Reply this comment

    Imass Reply:

    aradia,

    tq, thx for all the support!

    Reply this comment

  7. liza says:

    terima kasih banyak2.. first time belajar n senang faham..

    Reply this comment

    Imass Reply:

    liza

    same2. keep on practice ye!

    Reply this comment

  8. haniza says:

    salam imas ,

    terima kasih ajar jahitan lalat tu senag gak la, boleh buat sendiri

    Reply this comment

    Imass Reply:

    haniza

    insya allah bila dah dpt semua jadi senang kan?

    Reply this comment

  9. Dida says:

    terima kasih banyak2 for the video. saya mmg tgh belajar jahit leher pun skang. video sungguh bagus sbb tunjukkan cara2 yg detail. thanks so much! :)

    Reply this comment

    Imass Reply:

    dida

    same2

    Reply this comment

  10. Noie Ismail says:

    Thanks a lot Mas for these valuable informative videos. Selepas 2 orang ajar saya, 3 in fact, saya masih terpinga2. Yang ini baru betul2 confirm faham. Semoga usaha mu di berkati allah. Amin. -Kak Noi-.

    Reply this comment

    imass Reply:

    sis noie

    thx for the complement. insya allah kite akan continue selagi ade hayat, support n trust from all.

    Reply this comment

Leave a Reply

Designed by ImassBeads. Powered by WordPress.